Cadde 'Filinta'da işler çok değişecek

'Filinta'da işler çok değişecek

26.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

TRT 1’de yayınlanan ‘Filinta’ dizisinin Mustafa’sı Onur Tuna, yeni sezonda seyirciyi sürprizlerin beklediğini söyledi. Oyunculuğuyla dikkat çeken Tuna, “İkinci sezonda kuracağımız yeni dünyayla işler farklı olacak” dedi

Filintada işler çok değişecek

İktisat mezunusunuz. Oyunculuk nasıl başladı?

Haberin Devamı

Çocukluğumdan beri sahne sanatlarıyla ilgileniyorum. Üniversite okurken Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü’nde eğitim görüyordum. İstanbul’a geldikten sonra tiyatro eğitim merkezlerinde dersler aldım. Profesyonel olarak oyuncuğa başladıktan sonra hocam Ayla Algan’dan aktörlük dersleri de aldım. Oyunculuk değişen bir serüven oldu hayatımda.

Peki hayal ediyor muydunuz?

Üniversitede fazla film ve dizi izleme fırsatım oldu. Sosyal çevremde de bu konuda kendimi geliştireceğime inanan insanlar vardı. Bunlardan dolayı hayaller kurabiliyor insan ama olabildiğince realist ölçülerde tabii.

İkinci sezonda neler olacak?

Mustafa, 19’uncu yüzyılın ikinci yarısında yaşayan bir Osmanlı zabıtı. Fakat, Londra’da mesleği ve dövüş sanatları üzerine eğitim almış, herkesten bir adım önce düşünmeyi seven biri. İkinci sezonda kuracağımız yeni dünyayla işler biraz değişecek.

Haberin Devamı

Mustafa size neler kattı?

Kılıç kullanmayı, at binmeyi, dövüş sanatları ve koreografik dövüşle alakalı iyi bir konuma gelmemi sağladı. Ülkenin en büyük prodüksiyonlarından birinde Filinta’da Mustafa karakterine can verme fırsatı buldum. Hollywood prodüksiyonlarına aksiyon şefliği yapmış Dusan Hyska’yla, bir sene boyunca aksiyon antremanları yaptım. Üniversitedeyken izlediğim dizilerin yönetmeni, Bobby Roth’la da çalışma şansını yakaladım.

Sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor musunuz?

Olabildiğince kullanmaya çalışıyorum. Facebook kullanmıyorum ama Twitter ve Instagram hesaplarım var. Orada aktif olmaya çalışıyorum.

Hayranlarınızla oradan iletişim kuruyor musunuz?

Yoğun bir tempoda çalışıyorum. Her şeyi okumaya gayret ediyorum. Fakat beni mutlu eden yorumlarına tek tek cevap verme imkanım olmuyor. Doğum günleri ya da özel isteklerinde kontak kurduğum bazı arkadaşlar var.

Eleştiriler oluyor mu?

Herkese kendinizi veya işinizi beğendiremezsiniz. Açık bir mecrada kendinizi sunuyorsunuz. Çoğunlukla güzel şeyler okuyorum. Kimi insanlarla müzik zevklerimiz uymuyor, kimiyle giyimimiz ve fikirlerimiz. Mesleki gelişimimle alakalı olumlu ya da olumsuz eleştirileri dikkate alıyorum. İyi yolda olduğumu söyleyen insanlar beni mutlu ediyor.

Haberin Devamı

Ekibe yeni oyuncular dahil oldu. Uyum sağlayabildiler mi?

Sıcak bir setimiz var. Oyuncular birbirini sever ve sayar. Yeni gelen arkadaşlarımız o kadar işlerine aşıklar ki, ilk etapta birbirimizi olumlu etkileyeceğimiz olguyu kurduk. Berrak, Rıza, Mustafa Ağabey ve herkes... Birbirimize destek vererek devam ediyoruz.

Birlikte rol almak istediğiniz oyuncular kimler?

Şener Şen ustayla oynamak bana onur verir.

Filintada işler çok değişecek

‘Kendi şarkılarımı yapıyorum’

Oyunculuğun yanı sıra müzikle de aranız iyi sanırım... Amatör olarak mı kalacak yoksa ilerletmek gibi bir düşünceniz var mı?
Müzik, hayatımda çocukluğumdan beri var. İlk gitarımı 14 yaşındayken ağabeyim almıştı. İyi bir müzik dinleyicisiyimdir ve kendi şarkılarımı yapıyorum. Şu an oyunculukta yol alıyorum. Amatör olarak müzik hayatım hep olacak. İlerleyen zamanlarda amacından şaşmadan birkaç şarkımı çoklu enstrümanlarla, iyi bir aranjeyle dinlemek isteyenlere sunmayı hedefliyorum. Bununla alakalı herhangi bir tarih veremiyorum. ‘Filinta’ şu an tek konsantrasyonum...
İlgilendiğiniz bir spor var mı?
Çocukluğumdan beri futbol ve basketbol oynarım. Şu an salon sporları ve dövüş sanatlarıyla ilgileniyorum.