Siyaset ‘Eski başbakanlar tembel ev kızlarına benziyordu’

‘Eski başbakanlar tembel ev kızlarına benziyordu’

10.10.2009 - 02:19 | Son Güncellenme:

Arınç, Erdoğan’dan önceki başbakanlar için, “Evin süprüntüsünü halının altına süpürdüler, bir baktınız ki sorunlar birikmiş” dedi

‘Eski başbakanlar tembel ev kızlarına benziyordu’

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, terör olaylarının başlamasından bu yana birçok başbakanın görev yaptığını ancak bu sorunu çözemediklerini belirterek, “Hepsi, tembel ev kızları gibi evinin süprüntüsünü halının altına süpürdüler ama bir açtınız baktınız ki birikmiş sorunlar var, içinden çıkılmaz işler var” dedi.
Arınç, dün Ak Parti Alanya İlçe Başkanlığı’nı ziyaretinde, Türkiye’nin çok önemli bir süreci, projeyi yine Ak Parti ile başlattığına değinerek şöyle konuştu:

‘Erdoğan korkmuyor’
“Bu hükümet ne yaptığını biliyor. Başbakanımızın korktuğunu, çekindiğini, saklandığını gördünüz mü? Herkesin önünde ‘biz bunu böyle yaptık, böyle de yapacağız’ diye açıkça söylüyor. Türkiye’de bu sorunu çözmeyi başarabilecek bir tek insan var; Tayyip Erdoğan. Keşke Tayyip Erdoğan’dan başka bir başbakan, bugüne kadar gelmiş geçmiş başbakanlar bunu yapabilselerdi. Bugüne kadar 15 başbakan geldi geçti. Hepsi, tembel ev kızları gibi evinin süprüntüsünü halının altına süpürdüler.”
Arınç, genel seçime 2 yıl kaldığını hatırlatarak, “Türkiye, Ak Parti’nin 3. dönem tek başına iktidarını görecektir. Başkalarına nasip olmayan bu başarıyı Allah’ın izniyle hepimiz kazanacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÖNCEKİ BAŞBAKANLAR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan önce Başbakanlık yapan 15 isim şöyle: Abdullah Gül, Bülent Ecevit, Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan, Tansu Çiller, Mesut Yılmaz, Yıldırım Akbulut, Turgut Özal, Bülent Ulusu, Sadi Irmak, Mehmet Naim Talu, Ferit Melen, Nihat Erim, Suat Hayri Ürgüplü, Cemal Gürsel.