Gündem ‘Gayri resmi ulusalcı masası’

‘Gayri resmi ulusalcı masası’

09.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski polis müdürü Ali Fuat Yılmazer, 2006’da Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı bünyesinde ulusalcılık faaliyetlerine yönelik olarak ‘C5’ adı verilen bir büro kurduğunu söyledi

‘Gayri resmi ulusalcı masası’

Hrant Dink cinayeti ile ilgili olarak dönemin polis müdürlerinin de aralarında olduğu çok sayıda kamu görevlisini kapsayan soruşturmada çarpıcı detaylar ortaya çıkıyor. Eski polis müdürü Ali Fuat Yılmazer, sorgusunda 2006’da Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı bünyesinde ulusalcılık faaliyetlerine yönelik olarak ‘C5’ adı verilen bir büro kurduğunu söyledi.
Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınan yazıya göre resmi kuruluşu 2012’de yapılan büroda, Hrant Dink, Rahip Santoro, Malatya Zirve Yayınevi cinayeti, Ergenekon, Balyoz ve kamuoyunda yankı yaratan diğer önemli davalar yürütülürken, büronun Polis Akademisi’nden gelen komiserlerden oluşturulduğu ifade edildi.

6 yıl ‘gayri resmi’ çalışmış
Dink cinayeti ile ilgili olarak şüpheli sıfatıyla Savcı Yusuf Hakkı Doğan tarafından sorgulanan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Yılmazer’e, C5 masası ile ilgili sorular yöneltildi. Cinayetin işlendiği dönemde Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’nda aşırı sağ ve azınlıklarla ilgili istihbarat çalışmalarıyla görevli olan C Masası’nın şefi olan Yılmazer, “İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürlüğü nezdinde C5 bürosunun kuruluşu ve bu büro hakkında bilginiz var mı? Bu büroyu ne zaman kurdunuz” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Ne zaman kurduğumu tam olarak hatırlamıyorum, evraktan bellidir. C5 bürosu resmen kurulmuş bir büro mudur, onu da hatırlamıyorum. Bir büronun içerisinde böyle bir çalışma grubu yapıldı. Ben, C bürosunun içerisinde bulunan arkadaşları ulusalcılık faaliyetlerini takip babında görevlendirdim. Bir ekip kurdum. Ve bu aşırı sağ faaliyetler bağlamında değerlendirilmek üzere bu yola gidildi. C5 bürosu Danıştay cinayetinden sonra 2006’nın ikinci yarısında oluşturulmuştur.”