Siyaset ‘Geçmişe sünger çekelim’

‘Geçmişe sünger çekelim’

27.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geleneksel kriz üreten siyaset yoluyla kurumların cepheleştiğini, toplumsal yapının kamplaştığını söyleyen MHP lideri, “Artık buna bir son verilmeli. Cumhurbaşkanı dengeleyici, birleştirici, Başbakan kucaklayıcı olsun, çünkü aynı gemideyiz” dedi

‘Geçmişe sünger çekelim’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Eğer birlik olmazsak,siyasi ve ideolojik önyargıları geri plana itmezsek dayanışma ruhunu ayakta tutmazsak son vatanımızda selamızı verecek imamı arasak bile bulamayız” diyerek geçmişe sünger çekilmesini istedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, dün MHP grup toplantısında özetle şu mesajları verdi:

ŞEREFSİZDEN ASKER OLMAZ: 15 Temmuz FETÖ’cü kalkışmaya karışan kim varsa, bu hain teşebbüse kim ortak olmuşsa; ismi, unvanı, mevki ne olursa olsun Türk askeri değildir, asla da olamayacaktır. Şerefsizden asker olmaz, olana da asker denmez. Buna rağmen, aklını kiraya vermiş, ruhunu Pensilvanya’daki efendisine devretmiş onursuz ve omurgasıza Türk askeri demek vebaldir.

KİLİSEDEN EMİR ALDI: Fetullahçı Terör Örgütü devleti ur gibi sarmıştır. Manevi duyguları sömüren takiyye ustaları aslında direk Kilise’ye hizmetkarlık yapmışlar, oradan emir ve icazet almışlardır. Bu kapsamda dinler arası diyalog uydurmasının projelendirilmesi boşuna değildir. FETÖ’cü teröristler üçüncü bin yılda Asya’nın Hıristiyanlaştırılmasına hizmetle görevlendirilmiş, Kürdistan’ın doğumunu hızlandırmak için tembihlenmiş insan ve inancın yüz karalarıdır.

Haberin Devamı

CEMAATTEN BOMBA İMAL ETTİLER: Türkiye’yle hesabı olan, Türk milletinin tarihsel kimliğinden rahatsız olan çevreler terörist başı Gülen’i koz olarak ellerinde tutmuşlar, bir canlıdan, sözde bir dini grup ve cemaatten şiddetli bomba imal etmişlerdir. FETÖ’cü terör çetesi kimin işine yarıyorsa, kimin hedeflerine uyuyorsa onun tarafından silah gibi kullanılmıştır... FETÖ, düşmanın ta kendisidir. Din ve iman muhalifidir.

CUMHURBAŞKANI DENGELEYİCİ OLSUN: Artık kısır ve sonuçsuz çekişmelerle geçirilecek vakit yoktur. Eğer birlik olmazsak, Türk milleti şemsiyesi altında toplanmazsak, siyasi ve ideolojik önyargıları geri plana itmezsek, dayanışma ruhunu ayakta tutmazsak son vatanımızda selamızı verecek imamı arasak bile bulamayız. Cumhurbaşkanı artık dengeleyici, toparlayıcı olsun ve birleştirici mesajlarla üstlendiği görevi yerine getirsin. Başbakan ve hükümeti de ayırım gözetmeksizin herkesi kucaklasın ve unutmasınlar ki, hainlere karşı aynı siperdeyiz, aynı gemideyiz, aynı çizgideyiz.

GEÇMİŞE SÜNGER ÇEKELİM: Geleneksel kriz üreten siyaset yoluyla kurumlar cepheleşmiş, değerler çatıştırılmış, toplumsal yapı kamplaşmıştır. Artık buna bir son verilmeli, geçmişe sünger çekilmelidir. Milletin tamamını kapsayacak ve rahatlatıcı mesajlarla yüklü bir yönetim kucaklaması hayata geçirilmelidir. Muhalefeti ciddiye almayan, küçümseyen, tahkir eden, yok sayan siyasi ahlak ve demokrasi dışı siyaset anlayışıyla ülkemiz daha iyi ve güzel günlere ulaşamayacaktır. Bizim birbirimize ihtiyacımız vardır.

Haberin Devamı

Arkasında CIA varsa altından kalkamazlar

15 Temmuz darbe teşebbüsüne batılı ülkeler kesin bir tepki koyamamışlardır. Bu darbe sürecinin arkasında CIA’nın olduğu iddiaları yoğunlaşmaktadır. ISAF Komutanı bir ABD’li generalin FETÖ darbe girişimini hazırlayan ve yönetenler arasında bulunduğu dillendirilmektedir. Şayet bu iddialar doğruysa, yani hainlerin ardında CIA ve Pentagon duruyorsa, karşımızda çok ciddi bir sorun var demektir. Ve ABD bunun altından kalkamayacaktır. ABD, 15 Temmuz’un içindeyse ve İncirlik üzerinden devreye girmiş ise bu demektir ki, ABD ve küresel güç merkezleri Türkiye’yi iç savaşa sürüklemeyi planlamaktadır. CIA’nın bir piyonu olan Gülen’in de ABD tarafından ülkemize teslimi bu aşamada ihtimal dahilinde görülmemektedir.

Haberin Devamı

GAYRİMEŞRU ÇOCUKLARI KAYBETTİ: Fetullahçı Terör Örgütü, bunların Türkiye’ye tutunmuş ortakçılarıdır. 12 Eylül’de ‘bizim çocuklar kazandı’ diyorlardı. Çok şükür 15 Temmuz’da onların gayri meşru çocukları kaybetti, bu kez Türk milleti kazandı, Türkiye ayaklandı, ayıklandı ve yeni bir tarih yazdı.