Siyaset ‘Gençleri yaşlılarla buluşturmalıyız’

‘Gençleri yaşlılarla buluşturmalıyız’

18.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, değerlerin ve geleneklerin aşınmaya uğradığı bu çağda, kuşaklar arası dayanışmanın önemine değinerek, “Bizler de, çok geç olmadan, zincirin halkaları eksilmeden genç kuşakları yaşlılarla buluşturmalı, etkili ilişkiler tesis etmeliyiz” dedi.

‘Gençleri yaşlılarla buluşturmalıyız’

Ankara Üniversitesi, Yaşlılık Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin TÜBİTAK işbirliği ile gerçekleştirdiği “Türkiye’de Kuşaklararası Dayanışmanın Değerlendirilmesi Projesi Sonuç Toplantısı”na katılan Emine Erdoğan, yaşam süresinin uzadığını, yaşlı nüfusunun arttığını belirtti. Gençlerin gelecek, yaşlıların ise bilgelik kaynağı olduğunu belirten Erdoğan, “Yaşlılarına sahip çıkmayan, onların tecrübesinden istifade etmeyen bir toplum, yeterince olgunlaşmamış bir toplumdur... Bizler çok geç olmadan, zincirin halkaları eksilmeden genç kuşakları yaşlılarla buluşturmalı, etkili ilişkiler tesis etmeliyiz” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ise Türkiye’de 65 ve daha yukarı yaştaki nüfus oranının yüzde 8,2 olduğunu belirterek, bu oranın 2023’te yüzde 10,2, 2050’de ise yüzde 20,8’e yükseleceğini öngördüklerini dile getirdi.
Kuşaklar arası dayanışma konusunda yürütülen araştırma geliştirme projelerine önem verdiklerini ifade eden Kaya, yaşlıların, yetişkin çocukların yaşam memnuniyeti, yaşam kalitesinin ölçülmesinin önemli bir yol haritası olacağını kaydetti.