Cadde ‘Gerçeğin Peşinde’n gidiyor

‘Gerçeğin Peşinde’n gidiyor

29.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Reality programlarının vazgeçilmez ismi Serap Ezgü, “Faili meçhul cinayetlerin dosyalarını açacağız ve kayıpları bulacağız” dedi

‘Gerçeğin Peşinde’n gidiyor

TV8’de bugün başlayacak olan, unutulmaya yüz tutan olayların incelendiği ‘Gerçeğin Peşinde’ adlı programla ekrana dönen Serap Ezgü’yle yeni heyecanını konuştuk.

Haberin Devamı

Ekrana dönüyorsunuz, heyecanlı mısınız?

Genç ve dinamik bir kanalda genç ve tecrübeli bir ekiple çalışmak beni her zaman heyecanlandırır.

Nasıl bir program, içeriğinden bahseder misiniz?

Cinayet davalarını ve güncel olayların dosyalarını açacağız, kayıp vakalarını bulacağız ve insanları kavuşturacağız. Ama en önemli yeniliğimiz, muhabirlerimizle birlikte emekli cinayet ve kayıp uzmanlarını çıkartacağız.

Sahaya cinayet ve kayıp konusunda uzman polislerle ineceksiniz, peki bu size ne katacak?

Unutulmaya yüz tutan ama herkesin bildiği olayları tekrardan inceledik. Yeni vakaları da doğrudan olay yerinde inceleyecek ve uzmanlarımıza yorumlatacağız.

Sizinle aynı alanda iş yapan programlar var...

Haberin Devamı

Tatlı bir rekabet olacak aramızda ama biz her şeyi en iyi şekilde yapmak için hazırız.

Reality programları için 17.00 alışılmadık bir saat, sizce başarılı olacak mısınız?

O vakitte evlilik programlarına alışan izleyicimiz alternatif bir yayın izleyecek. Başarı için tabii ki, ekibime çok güveniyorum.

Kendinizi yayına nasıl hazırlıyorsunuz?

Kamptaki bir sporcu gibi geçiyor günlerim, program yaptığım zaman başka hiçbir şeye vakit ayıramıyorum. Toplantılar, hazırlık aşaması, yayın ve yayın sonrası toplantıları. Gece boyunca devam eden telefon trafiği ve uyku dışında sosyal hayatım neredeyse sıfıra iniyor. Şikayetçi değilim, çalışırken böyle yaşamayı seviyorum.

Bu mesleğe adım atacak yeni isimlere ne önerirsiniz?

Bu işe radyoculukla başlamalarını tavsiye ediyorum. Yayıncılığı orada öğrenmeleri ileriki yıllarda çok işlerine yarayacak. Mesleki olarak uzmanlaştıkları konularda da okumalarını tavsiye ediyorum. Dünyayı ve Türkiye’yi takip etmelerini... Yetinmemeyi ve ekran önünde sahici ve dürüst olmalarını öneririm.

‘Acılara tanıklık ettim’

Bu yoğunlukta kendinize nasıl zaman ayırıyorsunuz?

Pek çok acı tatlı olaya tanıklık ettim. Ekrana her zaman yansımasa da onların acılarına ortak oldum. Çalışırken kendimi çok dinlendirmiyorum, çünkü büyük zamanımı programda ertesi gün işleyeceğimiz dosyaları inceleyerek harcıyorum.

Haberin Devamı

Formunuz için özel bir şeyler yapıyor musunuz?

Yürüyüş ve pilates gibi sporlar yapıyor olsam da süreklilik arz etmiyor. Günde iki öğün besleniyorum. Saat 19.00’dan sonra yemek yemem, uykuma dikkat ederim.

Bugüne kadar isteyip de yapamadığınız bir şey var mı?

90 yaşıma kadar da yaşasam istediğim halde yapamayacağım şeyler var. Dünyada basılmış bütün kitapları ve dergileri okuyamamak, çekilmiş tüm filmleri izleyememek, tüm dünyayı gezememek en büyük pişmanlıklarım olacak.