Cadde 'Gerçek güzelliği görmeye çalıştım'

'Gerçek güzelliği görmeye çalıştım'

14.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

2017 Pirelli Takvimi’ni hazırlayan ünlü fotoğrafçı Peter Lindbergh, “Mükemmel vücutların etrafında odaklanmayan, hassasiyet ve duygusallık üzerine kurgulanmış bir takvim yarattık” dedi.

Gerçek güzelliği görmeye çalıştım

2017 Pirelli Takvimi, geçtiğimiz günlerde Paris’te tanıtıldı. Her yıl özel bir davetle görücüye çıkan takvimin yeni sayfalarını Jessica Chastain, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Rooney Mara, Helen Mirren, Julianne Moore, Lupita Nyong’o, Charlotte Rampling, Lea Seydoux, Uma Thurman, Alicia Vikander, Kate Winslet, Robin Wright ve Zhang Ziyi gibi isimler süslüyor. 40 fotoğraftan oluşan takvim, geniş yaş skalasıyla dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Tanıtımın ardından üçüncü kez Pirelli Takvimi’ni hazırlayan ünlü fotoğrafçı Peter Lindbergh ile bir araya geldik.

Lindbergh, bu yılın takvimini hazırlarken yaşadıklarını Milliyet CADDE’ye anlattı.

- Takvimi hazırlarken nasıl bir yol izlediniz?

Amacım, kadınları farklı bir şekilde resmetmekti. Bunun için hayatımda önemli rol oynayan aktrisleri çağırdım ve fotoğraflarını çekmek için onlara olabildiğince yaklaştım. Bir sanatçı olarak, kadınları ebedi gençlik ve kusursuzluk fikrinden kurtarma sorumluluğunu üzerimde hissediyorum. Toplumun yücelttiği mükemmel güzellik ideali, kesinlikle ulaşılamayacak bir şeydir. Mükemmel vücutların etrafında olmayan ancak hassasiyet ve duygusallık üzerine kurgulanmış bir takvim yaratmaya çalıştık. Ticari açıdan manipüle değilmiş değil de gerçek güzelliği göstermeye uğraştım. Fotoğraflarda photoshop yok.

Haberin Devamı

- Pirelli neden üçüncü defa sizi seçti?

Gerçek güzelliği görmeye çalıştım

Yüksek topuklu bir ayakkabı giydirip, seksi fotoğraf çekmek bana dünyanın en saçma şeyiymiş gibi geliyor. Bunun da seksi olması düşünülüyor ki, çok üzücü. Bence bu takvim daha seksi. Başka bir seksilik var. Popo sadece bir et parçası ama yüz bambaşka bir dünya. Marka da bu bakış açımı beğendiği için birlikte çalışıyoruz.

- Takvimde yer alan ünlüleri nasıl ikna ettiniz?

Bu takvim, kadınları ticari açıdan canavara dönüştüren bir kavrama karşı yapıldı. Bu kadar doğru olan bir işi yapmak, ünlü kadınlar için de zordu.

Sıradan bir adamın dergilerdeki fotoğraflara baktıkça, o kareleri nasıl beğendiğini anlayamıyorum. Gerçekte olmayan bir yüz, nasıl seksi olabilir? Kadından hiçbir şey kalmıyor geriye. Güzelliğin ve mükemmellik algısının karşısındaki bu durumu bize empoze ediyorlar.

- İnsanlar Pirelli takviminin siyah-beyaz olmasına alıştı mı?

1996 yılında çektiğim takvimden farklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü renkli fotoğraflarda sadece rengi görüyor gibiyim. Siyah-beyaz çekince, rengin arkasındaki kişiyi görebiliyorsun.