Ekonomi ‘Girişim’ ihracatında ilk hedef 50 milyon TL

‘Girişim’ ihracatında ilk hedef 50 milyon TL

20.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

TİM-TEB Girişim Evi, 2016’da 10 milyon TL’lik ihracata imza attı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, projenin 2013 yılında hayata geçtiğini belirterek, proje ortağı Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) girişimcilik ve inovasyon konularında bir bankanın çok ötesinde vizyona ve kararlılığa sahip olduğunu söyledi.

‘Girişim’ ihracatında  ilk hedef 50 milyon TL

‘Hızlı büyüyoruz’

Haberin Devamı

Finlandiya’daki dünyanın en önemli girişimcilik etkinliği Slush’a 10 girişimci ile beraber gittiklerini anımsatan Büyükekşi, “Girişimcilerimiz orada ağlarını genişlettiler, ürünlerini tanıttılar. Ben girişimcilerimizin oradaki azmini gördükçe büyük gurur duydum. Onları dünya sahnesine taşıyarak ne kadar doğru bir adım attığımızı gördüm” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de 9, ABD’de 1 olmak üzere 10 girişim evinin şu an faaliyet halinde bulunduğunu ifade eden Büyükekşi, şöyle devam etti: “Türkiye’de İstanbul, İzmir, Gaziantep, Denizli, Bursa, Konya, Edirne, Mersin, Trabzon, ABD’de ise San Francisco’da girişim evlerimiz bulunuyor. En kısa sürede Ankara ve Erzurum’da da açmayı planlıyoruz. 403 girişimci işletmemiz var. 209 girişimcimiz, 205 milyon TL ciro elde etti. 47 girişimcimiz, 63.7 milyon TL yatırım aldı. Girişimcilerimiz 10 milyon TL ihracat gerçekleştirdi.”

Haberin Devamı

Şimdilik 10 milyon

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ise “Girişimcilere fikir aşamasından ticarileşmeye kadar ihtiyaç duydukları her alanda bilgi, eğitim ve danışmanlık desteği sağladıklarını söyledi. Leblebici “Katma değerli ürünlerin yaratılması için gerekli ekosistemin oluşturulması tek başına bir kurumun yapabileceği bir şey değil. Türkiye’den de insanların iyi işler yaptığını ve ihraç ettiğini göstermemiz, bu algıyı yaratmamız gerekiyor. Türkiye’de bir girişimcinin dış pazarlarda yatırımcı bulabildiğinin gösterilmesi lazım. Şu an 10 milyon lira girişim ihracatına ulaştık, hedefimiz 50 milyon liraya ulaşmak” dedi.