Siyaset ‘Gördüğüm yerde boğazlarım’

‘Gördüğüm yerde boğazlarım’

19.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Enerji Bakanı Albayrak, FETÖ’nün dünyanın dört bir yanında Türkiye’ye ihanet zehri akıttığını ifade ederek, “Ben zor sabrederdim, gördüğüm yerde boğazlarım yani... Sabırlı olmak lazım, gördüğün yerde boğmamak için” dedi

‘Gördüğüm yerde boğazlarım’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “(FETÖ) Bu ihanet yapısı şu an itibarıyla artık dünyanın dört bir yerinde. Bu ülkeyi, bu milleti, bu dini karalamak için, ihanet etmek için iğrenç bir diaspora network’ü ile her gün zehrini ve ihanetini yurt dışında da akıtıyor. Gittiğiniz ülkelerde görüyorsunuzdur. Yerinizde olsam ben zor sabrederdim, gördüğüm yerde boğazlarım yani...” dedi.

Haberin Devamı

Albayrak, Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul’da düzenlenen “2023 Vizyonu Doğrultusunda Türkiye’nin Yetişmiş İnsan Gücü/Ülke-Bölge Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Çalışmaları ve Değerlendirme Toplantısı”na katıldı.

‘Güç kayıyor’

Toplantı kapsamında bursiyerlerle bir araya gelen Albayrak, eğitim anlamında Türkiye’nin geldiği aşamanın önemine işaret ederek, yurt dışında bulunmanın, okumanın, tahsil edilen bilgi ve tecrübenin Türkiye’ye aktarılmasının mühim olduğunu vurguladı.

Bugün dünyada büyük bir güç ve zenginlik kayması yaşandığını savunan Bakan Albayrak, “Bu kayma 500 yıldır ekosistemi elinde tutan Batı medeniyetinin artık yavaş yavaş Doğu’ya doğru kaymaya başladığı bir resmi gözümüzün önüne koyuyor... Dünya ekonomisinde ve siyasetinde yaşanan gelişmelerin iyi takip edilmesi gerekir. Şahsi kanaatim, önümüzdeki 10 yıl içinde çok büyük bir ekonomik çarpışma ile karşı karşıyayız. Bu bir siyasi, askeri çarpışma ve çatışmayı doğurur mu? İnşallah doğurmaz. 10 yıl içinde dünyadaki ağırlık merkezinin kaymasının doğuracağı sosyolojik ve ekonomik, buna bağlı politik krizlerle karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Albayrak, 15 Temmuz darbe girişimine değinirken de Türkiye’nin tarihinde çok darbeler yaşadığını ancak 15 Temmuz’daki gibisini şimdiye dek görmediğini söyledi. Albayrak şöyle devam etti:

‘İğrenç diaspora’

“Bin yıllık tarihimizde böyle bir ihanet olmadı. Kimdi bu ihaneti yapanlar? Birçoğu benden daha zeki birçok insan vardı bunların içinde... Sizinle aynı havayı tükettiler, ama sonunda ortaya çıkan; tarihin görmediği bir ihanet şebekesi... Bu ihanet yapısı şu an itibarıyla artık dünyanın dört bir yerinde. Bu ülkeyi, bu milleti, bu dini karalamak için, ihanet etmek için iğrenç bir diaspora network’ü ile her gün zehrini ve ihanetini yurt dışında da akıtıyor. Gittiğiniz ülkelerde görüyorsunuzdur. Yerinizde olsam ben zor sabrederdim, gördüğüm yerde boğazlarım yani... Kaçaklar, vatansızlar, hainler ama çok normal bir şekilde yaşıyorlar. Sabırlı olmak lazım, gördüğün yerde boğmamak için...”

Haberin Devamı

‘Birileri çıldırsa da Türkiye güçleniyor’

Bakanlık olarak milli ve yerli politikalar izlediklerini belirten Albayrak, “Bunun temelini, ruhunu oluşturacak milli enerji ve maden politikası diyoruz. Bir yere doğru hızla gidiyoruz... Birileri çıldırsa da Türkiye her geçen gün daha da güçleniyor. Bu ülkenin sizlerden, bizlerden çok büyük beklentisi var, bir an olsun unutmayalım. Hele de 15 Temmuz’dan sonra... Kim ne derse desin, kim ne zihin okumaya çalışırsa çalışsın, kim neyi üzerimize yapıştırmaya çalışırsa çalışsın, dere akar yatağını bulur” diye konuştu.