Ege ‘Göz tembelliğinde erken tanı önemli’

‘Göz tembelliğinde erken tanı önemli’

19.08.2017 - 04:28 | Son Güncellenme:

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi’nden Dr. Çağlayan, “Küçük yaşlarda görülmeye başlanan göz tembelliği, ileride yüzde 90’a varan görme kaybına neden olabilir. Çocuklarınızı, düzenli olarak muayene ettirin” dedi

‘Göz tembelliğinde erken tanı önemli’

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi hekimlerinden Op. Dr. Murat Çağlayan, küçük yaşlarda görülen görme bozukluklarının, göz tembelliğine yol açtığını söyledi. Gözlerin 7-8 yaşına kadar gelişimini tamamladığını belirten Op. Dr. Çağlayan, şaşılık, yüksek bozukluktaki kırma kusurları, iki göz arasında bulunan 3 numaralık fark, doğuştan gelen katarakt ve aşırı göz kapağı düşüklüklerinin göz tembelliğini tetiklediğini kaydetti.

Haberin Devamı

‘1 yaşından itibaren’

Op. Dr. Çağlayan, “Çocuklar 3-4 yaşlarında tam olarak görmeye başlar. Hastalıklar nedeniyle yeteri kadar kullanılmayan göz ise gelişimini tamamlayamaz. Küçük yaştaki çocuklar sağlam gözleriyle görebildikleri için diğer gözdeki bozukluğu da anlamadığı için ifade edemez. Bu nedenle ebeveynlerin mutlaka 1 yaşından itibaren her yıl çocuklarını düzenli olarak göz muayenesinden geçirmeli. 10 yaşından sonra göz tembelliği hastalığı tedavi edilemez. Göz tembelliği ciddi bir hastalıktır, yüzde 90’a varan görme kaybına sebep olabilir” şeklinde konuştu.