Gündem ‘Gözlerimi kapatıp kafama vurdular’

‘Gözlerimi kapatıp kafama vurdular’

21.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile birlikte rehin alınan Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü, rehin alındığı süreçte yaşadığı sıkıntılı anları silah arkadaşlarına ve savcılara anlattı.

‘Gözlerimi kapatıp kafama vurdular’

Alınan bilgilere, Özkürkçü’nün şunları söylediği aktarıldı: “Kafama çuval geçirilmedi. Gözlerim çok sıkı bir şekilde kapatıldı. 40 dakika boyunca ziyaretçi bekleme odasına koyuldum. Ellerim ve ayaklarım sıkıca plastik kelepçeyle bağlandı. Kıpırdamak kesinlikle yasaktı. Biraz oynadığımda iki kere kafama dipçikle vurdular. Yanımda olan kişi de Genelkurmay İkinci Başkanı idi bir ara konuştu çünkü, ayağa kalkmak istediğini nefes alamadığını söyledi kabul etmediler. Yaklaşık 15 kişi ile beraber bizi helikoptere götürdüler. 20-25 dakika sonra bir yere indik - ki burası Akıncı üssüymüş. Orada herkesi bir odaya koydular.

‘Çeşmeden su içtim’

Lavabo ihtiyacı olunca yanımdaki dolabı tekmeledim ve gelmelerini sağladım. Gelen kişi, ‘ne var belanı mı arıyorsun?’ dedi kafama vurdu. Ağzımı açınca küfrettim tekrar vurdu. Tuvalet ihtiyacımı söyledim, ‘tuvalet yok burada’ dedi. Yanındaki kişi, ‘tamam tamam’ dedi. Meğerse odada tuvalet varmış. Sabaha karşı sürünerek çeşmeye ulaşıp su içtim. Ertesi gün akşama kadar su ve ekmek bile vermediler. Bir operasyonla mı kurtulduk bunu bilmiyorum. Herhangi bir çatışma sesi duymadım zira. Allah kimseyi çaresiz ve böyle şerefsizlerin elinde bırakmasın.”