Ege ‘Göztepe bir adım önde’

‘Göztepe bir adım önde’

03.06.2017 - 03:17 | Son Güncellenme:

Eroğlu, yarın Antalya’da Devler Arenası’nda mücadele edecek 3. ekibi belirleyecek final maçı için, “Göztepe’nin enerjisi ve psikolojisi daha diri durumda” ifadesini kullandı

‘Göztepe  bir adım önde’

Türkiye 1. Ligi’nin en kıdemli antrenörü olan Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, yarın Antalya’da Süper Lig’e çıkacak 3. ekibi belirleyecek final müsabakasında Göztepe’nin Eskişehirspor’a oranla bir adım önde olduğunu söyledi. Eroğlu, bu sezon 2 takıma da ikişer kez rakip olduklarınrı hatırlatırken, “Final gerçekten denk güçlerin mücadelesine sahne olacak. Ancak son haftalardaki enerjisi, Göztepe’yi bir adım öne taşıyor” dedi. Sarı kırmızılı ekibin öne geçmesi durumunda Eskişehirspor’un maçı çevirmekte zorlanacağını söyleyen genç teknik adam, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Arkaya atılan toplar

“Eskişehir savunmada ağır kalabiliyor. Hücumlarını ise Erkan Zengin organize ediyor. Göztepe Erkan’ın hareket alanını daraltırsa rakibi kilitleyebilir. Ayrıca Eskişehir’in savunması çok öne çıkıyor. Arkaya atılacak toplar tehlikeli olur.” Eskişehirspor’un ligin bitimine doğru motivasyon kaybına uğradığını da sözlerine ekleyen Eroğlu, “İlk 2 mücadelesi verirken Play Off’a kalmak Eskişehirspor’u moral olarak olumsuz etkiledi. Göztepe ise psikolojik olarak daha diri durumda. Eskişehirspor’un tek çıkış yolu, Süper Lig’e yükselmek. Çünkü kulüp çok ciddi bir borç yükü altına girdi. Camia, Göztepe finaline kader maçı gözüyle bakıyor” ifadesini kullandı. Eroğlu, duran topların da büyük önem taşıdığını vurguladı.

Haberin Devamı

FİNALDE AYNI KADRO

Eskişehirspor ile oynayacağı final maçının hazırlıklarını Urla Adnan Süvari Tesisleri’nde sürdüren Göztepe’de Teknik Direktör Yılmaz Vural’ın, son 4 maçta sahaya sürdüğü on biri bozmayacağı öğrenildi. Eskişehirspor karşısına da Günay- Tanju, Schwechlen, Emrecan, Canberk, Tayfur, Gosso, Segbefia, Halil, Umut ve Jahovic tertibiyle çıkması beklenen sarı kırmızılılarda tek eksiğin ameliyat olan orta saha oyuncusu Hakan Barış’ın olduğu bildirildi.

‘ÖRNEK OLSUN’

Göztepe-Eskişehirspor finalinin büyük çekişmeye sahne olacağını söyleyen Hüseyin Eroğlu, maçın Türkiye’ye örnek olması gerektiğini ifade ederken, “İki takımın teknik direktörleri Yılmaz Vural ve Mustafa Denizli, çok değerli insanlar. Ayrıca 2 takımın taraftarı da müthiş. Her yönüyle güzel bir müsabaka olsun. Sadece futbol konuşulsun” dedi.

ANTALYA’YA 134 OTOBÜS

İzmir, sarı kırmızılı taraftarları finale taşımak için seferber oldu. Şu ana kadar İzmir Büyükşehir’in 63, Bornova Belediyesi’nin 35, İzmir Ticaret Odası’nın 22, Güzelbahçe ve Menderes Belediyesi’nin 3’er, Karabağlar, Gaziemir ve Aliağa Belediyesi’nin 2’şer, Menemen ve Balçova Belediyesi’nin de 1’er olmak üzere 134 otobüs tahsis ettiği bildirildi.