Gündem ‘Gülen’in halasının oğlu tayinden sorumlu’

‘Gülen’in halasının oğlu tayinden sorumlu’

13.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara merkezli 10 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonu kapsamında 5 kişi gözaltın alındı.

‘Gülen’in halasının oğlu tayinden sorumlu’

AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, “Anayasa’yı ihlale teşebbüs”, “silahlı terör örgütü kurup, yönetmek” ve “Hükümeti yıkmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek” suçlarından Fetullahçı terör örgütlenmesinin yönetim kadrosuna yönelik dün, Ankara başta olmak üzere İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Kilis, Rize, Şanlıurfa, Kütahya ve Trabzon’da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınmaları hedeflenen 73 kişiden 60’ı yurt dışında. Bu kişiler, 17 -25 Aralık operasyonlarından sonra örgütten gelen talimat sonrası ülkeyi terk etti.

Haberin Devamı


Para kasası da gözaltında

Gözaltına alınan zanlılardan Kazım Avcı’nın Fetullah Gülen’in halasının oğlu olduğu, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı ve TBMM Genel Sekreterliğinde çalıştığı, FETÖ/PDY içerisinde aktif faaliyet yürüttüğü ve örgüte yakın kişilerin tayin işlerinde söz sahibi olduğu belirtildi. Cemal Türk’ün örgüte bağlı Isparta Gölcük Dersanesinde görev aldığı ve örgütün üst düzey sorumlularından olduğu öğrenilirken, Ali Çelik’in emlak ve leasing işi yaptığı, PDY doğrultusunda faaliyet gösteren Samanyolu TV’nin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu, 2012 yılından itibaren Bank Asya Yönetim Kurulu üyesi olduğu ifade edildi.

Zanlılardan Dilaver Azim’in ise örgütün para kasası olduğu, 24. Dönem İzmir AK Parti milletvekiliği de yapan ve 17-25 Aralık sonrası partisinden istifa den İlhan İşbilen’in ise FETÖ/PDY içerisindeki üst düzey sorumlulardan olduğu, Samanyolu TV ve Zaman gazetesinde Genel Müdür olarak görev yaptığı öğrenildi. Zanlılar, pazartesi günü Ankara Adliyesi’nde hakim karşısına çıkacak.