Gündem ‘Hainlere Türkiye’de yer yok’

‘Hainlere Türkiye’de yer yok’

24.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Parti Amerika Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından New Jersey’de düzenlenen referandum toplantısına katıldı.

‘Hainlere Türkiye’de yer yok’

Bölgede ve dünyada karşılaşılan zorluklar nedeniyle ABD ile Türkiye arasındaki güçlü bağlara her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu belirterek, “Biz ABD’yi müttefik olarak görüyoruz” dedi.
Çavuşoğlu, “Hem Adalet Bakanı’ndan hem de diğer yetkililerden beklentilerimizi gündeme getirdik. Bunlardan biri de burada Pensilvanya’da yaşayan FETÖ haininin Türkiye’ye iadesidir. Aynı şekilde bir an önce burada tutuklanması talebimizi yeni delillerle beraber bir kere daha ilettik. Yeni yönetimden de beklentimiz bu” ifadelerini kullandı.
‘Sizi inlerinize gömüyoruz’
Çavuşoğlu, FETÖ’yü kastederek, “Bunlar diyor ki ‘Eğer bu da geçerse Türkiye’yi artık kimse durduramaz, biz de emellerimize ulaşamayız. Darbede bile bu milleti yenemedik bir de şimdi Türkiye güçlenirse bize yer yok.’ Evet hainlere yer yok Türkiye’de, olmayacak da” dedi. Çavuşoğlu, PKK’nın da Türkiye güçlenirse onu bölememekten korktuğu için ‘hayır’ kampanyasına destek verdiğini anlatarak, “PKK, ‘İnlerimizden çıkamayacağız’ diyor. Evet doğru, o inlerinize sizi gömüyoruz. Şehirlerde de dağlarda da mağaralarda da sizi gömüyoruz. Evlerin altına kazdığınız tünellerde çukurlarda sizi gömüyoruz ve sonuna kadar da gömeceğiz, sizi bitireceğiz” dedi.