Gündem ‘Hâlâ korkum var’

‘Hâlâ korkum var’

24.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tahliye sonrası tehdit aldığı iddiaları hakkında konuşan Çilem Doğan, ‘Eşim öldü diye korku bitmedi. Koruma talep edeceğiz’ dedi

‘Hâlâ korkum var’

Adana’da eşi Hasan Karabulut’u tabancayla vurarak öldürmekten 15 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra 50 bin lira kefaletle serbest bırakılan Çilem Doğan, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın kendisini ziyareti sonrası avukatı İsa Ayanoğlu ile birlikte açıklama yaptı.

‘Şova çevirdiler’

Genç kadının tahliyesinin çevreler tarafından sevinçle karşılandığını belirten Ayanoğlu, “Bunu takip eden süre içinde bizim de tasvip etmediğimiz ve uygun bulmadığımız bir olay gerçekleşti. Kendisinin bilgisi olmadan Figen Yüksekdağ, Çilem’i ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Fakat bu olay geçmiş olsun dileklerini aşarak bir siyasi rant sağlama amacına dönüştü. Bizim müvekkilimizin hiçbir siyasi parti ile bir bağı yoktur. Çekilen görüntüler kamuoyuna öyle bir yansıtıldı ki, sanki Çilem ve ailesi HDP’li bir aile ve eş genel başkanı sahip çıkıyormuş gibi lanse edildi. ‘Biz görüntü almayacağız. Sadece geçmiş olsuna geldik’ şeklinde sözler söyledikten sonra görüntü alarak bunu siyasi bir şova çevirmeleri bizim açımızdan kabul edilebilir bir davranış değildir” dedi.

‘Hep saygı duydum’

Haberin Devamı


Tahliye sonrası tehdit aldıkları iddialarının sorulması üzerine genç kadın, “Bana korkmamam için söylememişler, dün öğrendim. Bu konu ile ilgili de koruma talep edeceğiz. Hâlâ korkum var. Eşim öldü diye korkular bitmedi. Onun ailesi yakınları var. Onların acısı da taze, acılarına hep saygı duydum” dedi.