Dünya "Halk tankların önüne geçerek ülkesini savundu"

"Halk tankların önüne geçerek ülkesini savundu"

17.07.2016 - 11:20 | Son Güncellenme:

Avrupa basını Türkiye'deki darbe girişimini manşetlerine taşıdı. Çıkan haberlerde Türkiye'ye olan kaygı ve endişenin yükseldiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha çok güce sahip olacağını yazdı.

Halk tankların önüne geçerek ülkesini savundu

Alman 'BİLD AM SONNTAG' gazetesi 8 sayfa verdiği haberde 'Türkiye Uçurumda', 'Boğaz'da Kanlı Gece', 'Türkiye İç Savaş Bataklığına mı gidiyor?', "Korku ve Parti Arasında Tatil" manşetleri yer aldı.

Haberin Devamı

Bild am Sonntag gazetesi verdiği haberlerin özetinde şu mesajlar yer aldı: 'Avrupa şokta. Alman tatilciler endişeli. Halkın tankların önüne geçerek ülkesini savunduğu. Boğaz Köprüsünde insanlar hayatını kaybetti. Jet uçakları helikopterleri vurdu. Bu bir film değil".

"ERDOĞAN HALK DEMEK, HALK DEMEK ERDOĞAN DEMEK"

Alman 'WELT AM SONNTAG' gazetesi 'Darbe Allah'ın Hediyesi' manşetini kullandı. Dört sayfa verilen haberde Türkiye'de yaşananları iç savaşa benzetti. Brüksel AP gelen eleştiriler içinde Alman AB parlamenterleri Alexander Graf Lambsdorff, AB Komiseri Günther Oettinger 'Türkiye artık Avrupa ve Amerika için zor bir partner. AB Komiseri Günther Oettinger, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı temel haklara sınırlama getirmemesi için uyardı. AB Komiseri Oettinger ayrıca hukukun üstünlüğüne, prensiplere dayalı ortak çalışmanın devam etmesini istedi. Yoksa Türkiye dış politikada izolasyon edilir dedi.

Haberin Devamı

"Erdoğan gücünü daha iyi kullanmak için bu darbe girişiminden faydalanacak. Erdoğan halk demek, halk demek Erdoğan demek. Erdoğan'a karşı muhalefet olanlar darbeci. Türk askeri aylarca kötürüm kalacak. Darbe girişimin önlenmesi iyi. Türkiye askeri rejimleri çok iyi tanıyor. Erdoğan bu fırsatı değerlendirecek. Batı ile Ankara'nın demokrasi anlayışı farklı, Erdoğan'la olan Türkiye AB giremeyeceğini söyledi'.

ERDOĞAN'IN ÇAĞRISI SONRASI TÜRK HALKI SOKAKLARA, MEYDANLARA İNDİ

Fransız Alsas Bölge Gazetesi DERNİERES NOUVELLES D' ALSACE (DNA) gazetesi ise 'Türkiye'de Darbe Önlendi', 'Darbe Erdoğan'ın Kaderini Güçlendirdi', 'Sultan Gücünü Savundu' manşetleriyle verdiği 3 sayfa haberde ' Erdoğan çok sayıda karşı muhalefet girişimlerine dayandı. Sanki kaderi pamuk ipliğine bağlı. Akıllı telefon aracılığıyla tv. haber. kanallarından halkını meydanlara çağıran Erdoğan'ın demokrasi istemesi ve başka darbeleri önlemek için halkın meydanlarda toplanmasını istemesi muhalefet tarafından ironiyle karşılandı. Erdoğan'ın çağrısı sonrası Türk halkı sokaklara, meydanlara indi. Erdoğan bu girişimi yapanların ağır bedel ödeyeceklerini, cezasız kalmayacaklarını söyledi.