Siyaset ‘Hangarda, tünelde saklanan sizsiniz’

‘Hangarda, tünelde saklanan sizsiniz’

18.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın CHP lideri  Kılıçdaroğlu’na yönelik sözleri için “Pişkinlik yapma, haddini bil” dedi.

‘Hangarda, tünelde saklanan sizsiniz’

Altay, dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: “15 Temmuz’da şehitler ve gaziler, siyasi partiler, medya görevini yaptı. Görevini yapmayan sensin. Siyasi ayağı gizleyen, hangarda, tünelde saklanan sizsiniz. 15 Temmuz gecesi bir tane korkan varsa o Erdoğan’dır. Korkak arıyorsa Erdoğan, aynaya bakacak.” Kılıçdaroğlu’nun o gece Bülent Tezcan’ı arayarak “Genel merkezde ve Ankara’da bulunan bütün milletvekillerinin Meclis’e gitmesi” talimatı verdiğini söyleyen Altay şöyle devam etti:

“Bu talimat iletildiğinde şimdi 15 Temmuz kahramanı kesilen Erdoğan neler yapıyordu? ‘Üç ayrı noktada uçak var, o gece hedef saptıracağız, Dalaman’daki uçakla hareket ediyoruz’ diyor. Neden üç uçak, nerede saklanıyorsunuz, nereye kaçacaktınız? 15 Temmuz darbe gecesi genel başkanın adresi bellidir. Başbakan başta olmak üzere bakanlar neredeydi? Erdoğan, bize tankın üzerine çıkmaktan bahsetme, sen o gece televizyona çıkamadın, ‘facetime’ üzerinden saklandığın delikten milleti meydanlara çağırdın. Başbakan hangi tüneldeydi, Cumhurbaşkanı uçağın içinde kaç saat bekledi? Hangarın içindeki uçakta saklandın sen.”

Haberin Devamı