Ekonomi ‘Hayatı kolaylaştıran çözümler üretiyoruz’

‘Hayatı kolaylaştıran çözümler üretiyoruz’

21.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teknoloji alanında 2008 yılından bugüne birçok sistemin kullanımında öncü olan Meridyum HiTech Technology Group, uzun süredir Akıllı Otomasyon sistemlerinin nasıl daha iyi hale getirilebileceği üzerine çalışmalar yürütüyor.

‘Hayatı kolaylaştıran çözümler  üretiyoruz’

Akıllı ev ve akıllı ofis sistemlerinin yanısıra akıllı ve yönetilebilir fabrika çözümleri de bulunan firma, İsveç, Türkiye ve Kosova olmak üzere üç ülkede faaliyet gösteriyor.

Haberin Devamı

Firma, Arnavutluk, Kosova ve Makedonya bölgesinde tarım alanlarının akıllandırılmasının yanısıra otomasyonunun ve raporlamalarının sayesinde tüm süreçlerin anlık takibi ve yönetimini gerçekleştiriyor.

Anahtar teslim sera

“Bilişim teknolojileri hayatımızın her alanında artık yer buluyor, önemli olan ihtiyaçları iyi belirleyip çözüm oluşturabilmek” diyen Ar-Ge’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Faruk Durbarış, diğer türlü hatalı senaryolar veya eksik çözümler ile kolaylıktan çok sorunla karşılaşılacağına dikkat çekiyor.

Sloganlarının “Hayatı kolaylaştıran çözümler üretiyoruz” olduğunu ifade eden Durbarış, şunları söyledi:
“Çözüm ortaklarımız ile birlikte hayata geçirdiğimiz anahtar teslim akıllı sera, tarımsal alan ve hayvancılık alanında uygulamalarımız var. Bunun yanısıra var olan bir seranızın akıllandırılması işlemlerini de gerçekleştiriyoruz. Akıllı otomasyon ürünlerimiz ile seranızın tüm havalandırması kontrol altına alınabiliyor; örneğin tepe havalandırmanızın kontrolünü akıllandırabiliyoruz. Böylece sizin kontrolünüzde, hem manuel, hem de kullanılacak olan akıllı diğer ürünlerimiz ile havalandırmanızın işlevini tamamen otomatik ve kendi kendine karar verir konumda yapabiliyoruz.”

Haberin Devamı

Durbarış, şöyle devam etti:

“Bunun yanısıra nem sensörlerimiz ile sulama sisteminizi kendi haline bırakabilirsiniz. İzleme, takip ve aydınlatma gibi işlemlerimiz ise bizim için artık çok kolay. Meridsmart ile sera, tarımsal alan ve çiftliklerinizi akıllandırmanız ve otomasyonun kurulması sonrasında, birçok işlem kendi kendine karar vererek yapılıyor olacak. Size kalan tek iş, cep telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan yapılan işlerin raporlarını almak ve seranızı takip etmek. İstemeniz durumunda anlık olarak müdahalede bulunmak ise tamamen sizin kararınızda...”