Cadde ‘Hayatımı dengeli yaşıyorum’

‘Hayatımı dengeli yaşıyorum’

02.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Raya Organik markasının sahibi Neslişah Alkoçlar, en büyük amacının sağlıklı nesiller yetişmesi adına katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

‘Hayatımı dengeli yaşıyorum’

Ocak ayında oğlunu kucağına almaya hazırlanan Neslişah Alkoçlar, bir yandan doğum hazırlıklarıyla ilginirken diğer yandan da sahibi olduğu Raya Organik’te işlerini yürütüyor. Genç iş kadınıyla, yaşamı ve yeni projeleri üzerine sohbet ettik.

Haberin Devamı

- Organik tarım işine nasıl girdiniz?

İngiltere’de eğitim gördüğüm yıllarda organik beslenmeyle tanıştım ve beslenme tarzımı bu yönde değiştirdim. Konu ilgimi çektiği için dünyada bu konuyla ilgili araştırmalara başladım. Türkiye’ye her geldiğimde de topraklarımızda organiğe uygun yerleri inceledim. Tohumdan filize kadar yetişme süreçlerini gözlemledim. 12 sene boyunca konuyla ilgili birçok araştırma yaptım, eğitim aldım ve kendimi geliştirdim. 2012 yılında insanların hayatına sağlık ve doğallık katmak adına Raya Organik’i kurdum.

- Farklı bir misyon mu üstlenmek istediniz?

Kendi yaşamımda da keşfettiğim sağlığı, doğal ve iyi beslenmeyi insanların hayatına katmak istedim. Ayrıca yeni nesillerin sağlıkla büyümesine katkıda bulunmak, Türkiye’nin oldukça yüksek olan organik potansiyelini daha iyi yerlere getirerek dünya platformuna taşımak da bu alanda edindiğim en büyük misyonlardan.

Haberin Devamı

- Raya’nın anlamı nedir?

Doğal yaşam çizgisi demek… Tam da benim bu markayı kurarken hedeflediğim anlamı içeriyor.

- Piyasada organik ürün adı altında çok fazla gıda var. Nasıl anlayacağız organik olduğunu?

Bir ürünün ‘Organik’ olarak adlandırılabilmesi için Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş ve uluslararası kuruluşlara akredite olmuş, bağımsız bir kurum tarafından sertifikalandırılmış olması gerekir. Alışveriş yaparken ürünlerin üzerindeki Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın ‘organik ürün’ etiketinin ve denetleme kuruluşunun etiketinin mevcut olmasını kontrol etmelisiniz.

- En çok hangi ürüne rağbet var?

Şu an en çok talep gören ve fark yaratan çeşitlerimiz, organik yumurtalarımız, baby yumurtalarımız, özel tahıl karışımımız, yulaf ezmemiz ve İtalya’da ödül olan balımız…

- Türkiye organik konusunda yeterince bilinçli mi?

Ne yazık ki dünyadaki yaygınlık ve bilinç henüz Türkiye’de yok. Öncelikle doğalla organiğin farkını anlatmak gerekiyor. Organik beslenmenin bir yaşam tarzı olduğunu ve olumlu etkilerinin altını çizmek lazım.

- Markanızla ilgili bundan sonraki hedefleriniz neler?

Haberin Devamı

Şu anda yerel zincirlerde pazar lideri konumundayız, ulusalda ise ikinci konumdayız. 2016 hedeflerimiz arasında ‘Raya Organik Çiftlikleri’ kurmak var. İnşallah bu hedeflerimizi gerçekleştireceğiz.

‘Artık daha huzurluyum’

- Evlilikten sonra hayatınızda neler değişti?

Eskiye göre artık çok daha huzurlu ve mutluyum.

- Yakında oğlunuzu kucağınıza almaya hazırlanıyorsunuz. Çocukların beslenmesinde organik beslenmenin nasıl yeri var?

Organik beslenme tarzı çocuk gelişiminde büyük önem taşıyor. Çünkü çocukların büyüme çağında iyi beslenmeleri gerekiyor ve organik ürünler de bu anlamda besin değeri açısından oldukça değerli. Ne yazık ki bir çok çocuk doğru beslenemediği için sağlıklı büyüyemiyor ve ilerleyen çağlarda beklenmedik sorunlarla karşılaşıyorlar. Bu konuda gerçekten çok özen gösteriyor ve özellikle çocukların organik beslenmesi için çalışmalar yürütüyorum; bu bilinci arttıracak projeleri takip ediyorum.

- Siz bu konuda bir misyon edinmek ister misiniz?

Elbette; zaten dediğim gibi markam bu misyonum doğrultusunda çalışıyor, maksimumda bu konunun önemini duyurmak çocuklara bu besinleri ulaştırmak için özel projeler geliştiriyorum.

Haberin Devamı

‘Çocukluğumu düşündükçe mutlu oluyorum’

- Nasıl bir çocukluktu sizinki?

Çok keyifli bir çocukluktu diyebilirim. Aile olarak bağlarımız çok kuvvetli; her şeyi birlikte konuşur, değerlendirir, yaşarız. Bu da hayatımda unutulmaz anılara, anlara yön verdi. Çocukluğumu düşündükçe çok mutlu oluyorum; çok keyifli yaşanmışlıklarım var.

- Dışarıdan bakıldığında son derece sakin ve naif bir haliniz var. Yanılıyor muyum?

Sakin bir yapım var; ani çıkışlarım olmaz. Genelde olayları gözlemleyip, ölçüp ona göre karar veririm. Dolayısıyla aşırı tepkilerim yoktur. Kendim gibi olmayı, doğal olmayı, samimiyeti önemsiyorum.

- Ailenizle iletişiminiz nasıl?

Hâlâ çocukluğumdaki gibi hep bir arada, dost, arkadaş gibiyiz. Benim için çok önemliler. Kuvvetli ilişkilerimiz var; nerede olursak olalım hep iletişim halindeyiz.

‘Sevdiklerime zaman ayırırım’

- Aileniz turizmle uğraşıyor? Siz neden farklı bir sektör seçtiniz?

Evet haklısınız; böyle düşünen ve bunu soran çok insan var. Ancak ailem bu konuda çok anlayışlı ve turizmle devam etmem için hiçbir baskı yapmadı, anlayış gösterdiler. Ben de konsantrasyonumu markama odakladım. Aldığım kararla çıktığım bu yolda ailem de çok mutlu ve gurur duyuyor.

- Neslişah Alkoçlar’ın bir günü nasıl geçer?

Açıkçası işimden dolayı oldukça yoğun bir tempom var. Ancak hayatımdaki dengeler konusunda oldukça disiplinliyim. Her gün muhakkak sporumu yaparım; ofiste işlerimi düzenleyip, toplantılarımı organize ederim. Arada kendime kısa molalar vererek sevdiğim bir arkadaşımla buluşup kahve eşliğinde sohbet ederim. Akşam çok acil bir işim yoksa evde sevdiklerimle vakit geçiririm. Açıkçası koşuşturmalı ama aynı zamanda da kendime, sevdiklerime zaman ayırdığım bir yaşam tarzım var.