Ege ‘Hayır’ dediler görevden alındılar

‘Hayır’ dediler görevden alındılar

19.02.2017 - 04:14 | Son Güncellenme:

Referandumda ‘hayır’ diyeceklerini açıklayan, Buldan İlçe Başkanı Tuğrul ile Serinhisar İlçe Başkanı Averi’nin partiden ihracı istendi

‘Hayır’ dediler görevden alındılar

MHP Başkanlık Divanı’nın aldığı kararla, Denizli’nin Buldan, Serinhisar ve Bozkurt ilçe teşkilatları kapatıldı. MHP’de parti içi muhalefetin güçlü olduğu illerden biri olan Denizli’de Buldan, Serinhisar ve Bozkurt ilçe teşkilatları kapatıldı. MHP Başkanlık Divanı tarafından alınan karar Denizli İl Başkanlığı’na ve Denizli Valiliği’ne bugün bildirildi. Serinhisar ve Buldan teşkilatları referandum sürecinde partinin ve teşkilatın karşısında tutum takındığı gerekçesiyle kapatılırken, Bozkurt ilçe teşkilatı ise Başkan Meral Kocaman geçen yıl istifa ettiği için yasal prosedür gereği yeni yönetim ataması yapmak için kapatıldı. Buldan İlçe Başkanı Mehmet Tuğrul ve Serinhisar İlçe Başkanı Mehmet Averi de kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Haberin Devamı

‘İstifa etmediler’

MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, Başkanlık Divanı’nın kararının İl Başkanlığı’na ulaştığını belirtti, “Buldan ve Serinhisar teşkilatları Başkanlık Divanı tarafından kapatıldı. Partimizin ve teşkilatımızın karşısında tavır aldılar. İstifa çağrısı yapsak da istifa etmediler. ‘Hayır’ kampanyasını destekleyen açıklamalar yaptılar” diye konuştu.