Siyaset ‘Hayır’ temaslarına başladı

‘Hayır’ temaslarına başladı

28.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü nedeniyle ara verdiği, “hayır” bileşenleriyle temas trafiğine önceki gün yeniden başladı.

‘Hayır’ temaslarına başladı

Kılıçdaroğlu, önceki gün Demokrasi için Birlik Hareketi heyetiyle görüştü. Görüşmede Demokrasi için Birlik Hareketi adına eski EMEP Genel Başkanı, eski İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, eski CHP Milletvekili Rıza Türmen de yer aldı. Kaynaklar, görüşmenin Adalet Yürüyüşü nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun ara verdiği “hayır” bileşenleriyle başlattığı temas trafiğinin yeniden başlaması şeklinde olduğuna dikkati çekerken, bu trafiğin siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve sivil inisiyatiflerle sürebileceğine işaret etti. Alınan bilgilere göre referandum sürecinde, “hayır” kampanyası yürüten Demokrasi için Birlik Hareketi temsilcileri, “Adalet Yürüyüşü’nüz ses getirdi” diyerek Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti. Kılıçdaroğlu da, “Adalet Yürüyüşü bir başlangıçtı. Bundan sonra böyle devam edeceğiz. Bu süreçte, ‘hayır’ bileşenlerinin bir tanesi bile kendisini dışlanmış hissetmeyecek" dedi.
Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun, partisinin milletvekillerinin önceki akşam Genel Kurul kapandıktan sonra başlattığı ve dün saat 14.00’e kadar sürdürdüğü “Genel Kurul’u terk etmeme” eylemine ilişkin, yurtdışından çok sayıda telefon geldiğini belirterek, “Dünyayı ayağa kaldırdınız, teşekkür ediyorum. Doğru bir eylem biçimi oldu” değerlendirmesinde bulunduğu öğrenildi.