Ege ‘Hedef, 5 milyon turist olmalı’

‘Hedef, 5 milyon turist olmalı’

06.03.2017 - 05:42 | Son Güncellenme:

İZMİR’de konuşan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkan Yardımcısı Bülent Tercan, turizmin gelişmesi için tanıtımların artırılması gerektiğini belirterek İzmir’e yılda 5 milyon turist hedefi konulmasını istedi.

‘Hedef, 5 milyon turist olmalı’

İzmir Ticaret Odası ev sahipliğinde Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) işbirliğiyle ‘İzmir Turizminin Sorunları’ konulu toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan ETİK Başkan Yardımcısı Bülent Tercan, Vatikan’da Meryem Ana daimi tanıtım ofisi açılması gerektiğini söyleyerek Meryem Ana’ya daha fazla turist çekmek için Hıristiyanlara tanıtımın arttırılması gerektiğini dile getirdi. Tercan, “Otellerin dolulukları yüksekse şehir formda demektir, şehir her açıdan cazip demektir. Bu açıdan otellerin doluluğu şehri yönetenleri direk ilgilendirmektedir” dedi.

‘Motivasyonu artırır’

İzmir Turizm Tanıtma Vakfı (İZTAV) olarak somut hedefler konulması gerektiğini savunan Bülent Tercan, “2020 yılı, İzmir’in hedefi yılda 5 milyon turist ağırlamak olmalı. Yılda 5 milyon turist hedefi, tüm şehrin motivasyonunu arttıracaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Fethiyeli turizmciler sezondan umutlu

Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Fethiye’de turizmciler, yeni sezondan umutlu. Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, geçen yıl darbe girişimi nedeniyle kaybettiğimiz bir aylık süredeki yerli müşteriyi toparlarsak geçen senenin üstünde çok güzel bir sezon geçireceğimizi umuyorum” dedi. (AA)