Dünya ‘Hepsi çok tecrübeliydi’

‘Hepsi çok tecrübeliydi’

17.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kırgızistan’da düşen Türk kargo uçağının 4 kişilik mürettabatından gelen acı haber, Türkiye’deki aileleri yasa boğdu. Uçaktaki 4 Türk mürettebat, kaptan pilot İbrahim Gürcan Dirancı, ikinci pilot Kazım Öndül ile yükleme uzmanları Melih Aslan ile İhsan Koca hayatını kaybetti.

‘Hepsi çok tecrübeliydi’

Kaptan pilot İbrahim Gürcan Dirancı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan emekli bir pilot albaydı. 1999’da ordudan emekli olunca sivil hava yolu şirketlerinden çalışan Dirancı, birkaç yıldır kargo uçakları uçuruyordu.

Dirancı’nın oğlu Alp Onur Dirancı, babasının çok eski ve tecrübeli bir pilot olduğunu belirterek, “Uçağın düştüğünü sabaha karşı gelen haberle öğrendik. Hong Kong’dan havalanmadan önce görüşmüştük. Cenazesi Türkiye’ye getirilecek. Oldukça üzüntülüyüz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Clinton’dan övgü

Kazada hayatını kaybeden ikinci pilot emekli Tuğgeneral Öndül ise 2002-2003 yıllarında Afganistan’da görev yapmış, başarılı bir pilottu. 2009’da dönemin ABD Dışişleri Bakanı olan Hillary Clinton tarafından da adından övgüyle bahsedilmişti. Emekli olduktan bir süre sonra sivil uçuş şirketlerinde çalışan Öndül’ün yeğeni Kadir Öndül, “Kazanın neden kaynaklandığına ilişkin henüz bir bilgi alamadık. Amcam oldukça deneyimli bir pilot.

Muğlalı Melih Aslan’ın kardeşi Fatih Aslan da ağabeyinin uzun süredir havacılık sektöründe çalıştığını belirtti.

‘BBC THY’ye leke sürmeye çalışıyor’

Ak Parti Adana Milletvekili ve Avrupa Konseyi Türk Delegasyonu Başkanı Talip Küçükcan, BBC kanalının Kırgızistan’da düşen kargo uçağının THY’ye ait olduğuna ilişkin haberini kınayarak, “BBC World yaptığı yalan ve yanlış haberle küresel marka THY’ye leke sürmeye ve güven duygusunu sarsmaya çalışıyor” dedi. Küçükcan, haberinde THY yolcu uçaklarının fotoğrafını kullanarak, büyük bir skandala imza attığını ifade etti.