Cadde 'Her oyun benim için ayrı heyecan'

'Her oyun benim için ayrı heyecan'

08.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘12. Gece’ adlı tiyatro oyununda rol alan Bennu Yıldırımlar, “Bedenim ve beynim yeterli olduğu sürece sahnede kalmak istiyorum. Her oyun benim için ayrı bir heyecan” dedi

Her oyun benim için ayrı heyecan

Son olarak ‘Ağustos Böcekleri ve Karıncalar’ filminde izlediğimiz Bennu Yıldırımlar, yeni bir diziyle seyirci karşısına çıkmak istediğini söylüyor. Oyuncuyla, projelerini, Bülent Emin Yarar’la evliliğini konuştuk.

Haberin Devamı

- Yedi yıl aradan sonra ‘Ağustos Böcekleri ve Karıncalar’ filminde rol aldınız. Beyazperdede olmayı özlemiş misiniz?

Bir oyuncu, iyi bir filmle beyazperdede olmayı her zaman ister. Özellikle belirli bir zaman ara vere-yim gibi bir düşüncem olmadı. İstanbul Şehir Tiyatroları’nda oyunlarım devam ediyor. Bu süreçte televizyonda da birçok dizide rol aldım. Proje-
ler için zaman uygunluğu olamadı.

- Ekrana ara verdiğiniz dönemde neler yaptınız?

Kanal D’de yayınlanan ‘Altınsoylar’da rol aldım. Ancak dördüncü bölümde yayından kaldırıldı. 10 senedir düzenli olarak işlerim sürdü. Malum, sektörün durumu ortada, uzun süreli projeler yok denecek kadar az.

- Dijital kanalların hayata geçmesiyle ilgili ne diyeceksiniz?

Haberin Devamı

Dünya bu yöne doğru ilerliyor. Ülkemizdeki dizi sürelerinin uzunluğuna bakacak olursak da azalması sevindirici.

- Yeni dizi projeniz var mı?

Şu an için yok. Keyifle gelen senaryoları okuyorum. İyi bir işle seyirciyle buluşma arzusu içindeyim. Acele karar vermek istemiyorum.

- Nasıl bir diziyle ekrana dönmek istiyorsunuz?

Mutlu, huzurlu bir ekip, profesyonel bir yapımcı ve iyi bir senaryo.

- ‘12. Gece’ adlı tiyatro oyununuz devam ediyor. Sahnede olmak ne hissettiriyor?

1988’den beri tiyatro sahnesindeyim. Her oyun benim için ayrı bir heyecan. Bedenim ve beynim yeterli olduğu sürece sahnede kalmak istiyorum. Seyircinin sizi canlı izliyor olması çok özel.

Her oyun benim için ayrı heyecan

‘Sanata bulaşmış toplumlar daha sorunsuz yaşıyor’

- Kızınız Ada’nın oyunculuğa ilgisi var mı? Oyuncu olmasını ister misiniz?

İlgisi var, oyuncu olmak isterse de aile olarak karşı durmayacağız. Mutlu olacağını düşündüğü mesleği yapması taraftarıyız.

- ‘Türkiye’deki Gençlerin İyi Olma Hali Raporu’na göre yüzde 81’i tiyatroya ya da konsere, yüzde 43’ü ise sinemaya gitmiyor. Bu tabloyla ilgili neler söyleyeceksiniz? Üzüyor mu sizi?

İstanbul’da gençler sevdikleri oyunu izlemek için salonları dolduruyorlar. Tabii bir gerçek var ki, daha çok sahne olması, bu durumun eğitim ve kültür politikası içinde daha fazla yer alması gerekiyor. Bu alışkanlıkları besleyici eğitim sistemi, gençlerin teşvik edilmesi ve devletin daha fazla desteği de izlenme oranlarını yükseltecektir. Bahsettiğiniz sonuçlar sadece beni değil, herkesi üzen bir durum. Sanata bir şekilde bulaşmış toplumların
daha sorunsuz yaşadıklarını düşünüyorum.

Haberin Devamı

- “Bülent Emin Yarar’la evliliğimizde 22’nci yıla giriyoruz” demişsiniz. Mutlu ve uzun bir evliliğin sırrı nedir sizce?

Karşılıklı anlayış ve saygı çerçevesinde sevgiyi ileri götürmek. Karakterlerin birbirleriyle anlaşması gerektiğini de unutmamak gerekir.