Eğitim “Herkes için Bilim Konuşmaları” Bursa’ya geliyor.

“Herkes için Bilim Konuşmaları” Bursa’ya geliyor.

25.01.2016 - 18:03 | Son Güncellenme:

British Council,Sömestr tatilinde gençleri bilimle buluşturuyor

“Herkes için Bilim Konuşmaları” Bursa’ya geliyor.

British Council “Herkes İçin Bilim Konuşmaları”serisinin beşincisi biyoteknoloji konusundaki son gelişmelere ışık tutacak. Birleşik Krallık Kent Üniversitesi Biyoloji Bilimleri Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr.Mark Smales tarafından gerçekleştirilecek konuşmada biyoteknolojinin şeker hastalığı ve uyku sorunları gibi modern yaşamda yaygın olarak görülen hastalıklar için sağladığı tedavi olanakları tartışılacak. Mark Smales ayrıca endüstriyel biyoteknolojinin önemi ve sentetik biyoloji uygulamalarının sağlık sektörüne etkileri gibi konulara da açıklık getirecek. Biyoteknolojik ürünlerin üretimiyle ilgili çalışmalar yürüten Mark Smales aynı zamanda Kent Üniversitesi Moleküler İşleme Merkezi’nin direktörü.

Sömestr tatilinde gençler bilimle buluşacak
British Council’ın toplumda bilim ve inovasyona olan ilgiyi desteklemek için gerçekleştirdiği program sömestr tatilinde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. “Herkes İçin Bilim Konuşmaları”,bilim alanında eğitim almak isteyen gençlere de konunun uzmanlarıyla tanışma fırsatı veriyor. Günlük yaşamı da etkileyen konularda en son bilimsel gelişmelerin tartışıldığı buluşmalar daha önce İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi şehirlerde yapılmıştı.

Biyoteknolojinin geleceği ile ilgili sorular Twitter'da #herkesicinbilim hashtagiyle paylaşılacak
“Herkes İçin Bilim” konuşmalarında British Council twitter takipçileri de Prof. Dr. Mark Smales’e sorularını twitter’dan iletebilecek. Prof. Dr. Mark Smales hem salondaki izleyicilerden gelen hem de Twitter’da “herkesiçinbilim” hashtagiyle paylaşılan soruları yanıtlayacak.

Prof. Dr. Mark Smales hakkında
Mark Smales Kent Üniversitesi'nde (Canterbury, Birleşik Krallık) Endüstriyel Biyoteknoloji alanında ders veriyor ve Moleküler İşleme Merkezi Direktörü görevlerini yürütüyor. Alan eğitimini Massey Üniversitesi'nde (Yeni Zelanda) tamamlayan Smales aynı üniversiteden doktorluk unvanını aldı ve doktora sonrası eğitiminin ardından Kent Üniversitesi'nde öğretim görevlisi oldu. Smales'in araştırma konusu klinik kullanıma yönelik protein ve biyolojik kökenli tıbbi maddelerin üretim ve tasarımına odaklı. Smales'in laboratuvarındaki çalışmalar alanında dünyanın en önde gelen çalışmaları olarak kabul görmektedir ve elde edilen araştırma bulgularısektör tarafından takip edilmektedir. Biotechnology Letters adlı yayının genel yayın yönetmenliğini yapan Smales aynı zamanda Biyoteknoloji ve Uygulamalı Biyokimya Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. Son beş yıldır BBSRC/EPSRC Biyoişlem Araştırma Endüstriyel Kulübü (BRIC) Yürütme Kurulu Üyesi de olan Smales BioProcessing Network kuruluşunun direktörlüğünü yürütüyor. Araştırma alanı üzerine uluslararası konferanslarda, endüstri atölyelerinde, okullarda çok sayıda açılış konuşması yapan Smales çeşitli sosyal yardım faaliyetleri aracılığıyla toplumun farklı kesimlerine ulaşıyor.