Siyaset ‘Hiçbir siyasi parti kendisini feshetmez’

‘Hiçbir siyasi parti kendisini feshetmez’

18.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, vatandaşların yıllarca süren mülkiyet sorunları çözülmemişken, devletin kupon arsalarının cemaatlere peşkeş çekildiğini iddia ederek, “Mevcut cemaatle iktidar ilişkisi biraz tavuk yumurta ilişkisidir. 40 yıllık ilişkiye dayalıdır. Rahmetlik Özal’a kadar gidiyorlar. Bütün miting meydanlarında ‘Özal’ın Menderes’in devamıyız’ demediniz mi? Şimdi neden reddi miras ediyorsunuz, devamı olduğunuz yeri” dedi.

‘Hiçbir siyasi parti  kendisini feshetmez’

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tekin, Başbakan Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin görüşmesi hatırlatılarak, başkanlık sistemi tartışmalarının sorulması üzerine, “İki cihan bir araya gelse bu ülkede başkanlık sistemi olmaz. Bugün Sayın Başbakan ile Sayın Bahçeli’nin görüşmesi belki Musul ve dış politika konusunda da olabilir. Ama şuna da eminim ki hiçbir siyasi parti kendisini feshetmez” karşılığını verdi.

“MHP bu desteği vererek kendini feshetmiş mi oluyor?” denilmesi üzerine Tekin, şu ifadeleri kullandı: “Başkanlık sistemine baktığınızda sonuçta iki partili bir sisteme geliyor. Sayın Bahçeli’nin bu çerçevede ne söylediğini anlıyorum. Ne zaman sıkışsak başkanlık sistemini tartışıyoruz. Ülke zaten yangın yerine dönmüş. Bütün renkleri tamamladık fıstık yeşili mi kaldı?”