Kültür Sanat “Hoca Ressamlar, Ressam Hocalar”

“Hoca Ressamlar, Ressam Hocalar”

12.03.2010 - 15:03 | Son Güncellenme:

İş Bankası, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin resim hocalarını yıllar sonra buluşturdu….

“Hoca Ressamlar, Ressam Hocalar”

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin kuruluşundan bugüne 85 hocasının eserlerinin yer aldığı “Hoca Ressamlar, Ressam Hocalar: Sanayi-i Nefise’den MSGSÜ’ye Akademi Resim Hocaları” sergisi dün akşam İş Bankası Kibele Sanat Galerisi’nde açıldı.

Haberin Devamı

1883 yılında Sanayi-i Nefise-i Mekteb-i Âlisi adıyla kurulan ve Türk resim eğitiminin doğduğu ve büyüdüğü yer olarak kabul edilen akademinin Türk resim tarihine damgasını vuran ressam hocalarının eserleri, ilk kez bu sergiyle bir araya geldi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde öğretim üyesi olmanın yanı sıra dönemlerinin en ünlü sanatçıları olan ressamların eserlerini buluşturan sergide, Türk müzeciliğinin temelini atan Osman Hamdi Bey’den Halil Paşa’ya, İbrahim Çallı’dan Bedri Rahmi Eyüboğlu’na kadar Türk resim sanatının öncülerinin eserleri büyük ilgi gördü.


Türk resim tarihine toplu bir bakış niteliği taşıyan “Hoca Ressamlar, Ressam Hocalar: Sanayi-i Nefise’den MSGSÜ’ye Akademi Resim Hocaları” sergisi, 24 Nisan 2010 tarihine kadar Pazar, Pazartesi ve bayram günleri hariç 10.00-19.00 saatleri arasında İş Bankası Kibele Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacak.