Ekonomi ‘İhracatın Metalik Yıldızları’na ödül

‘İhracatın Metalik Yıldızları’na ödül

14.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), 21 farklı kategoride 2016 yılının başarılı ihracatçılarını ödüllendirdi. Vestel, Kale Kilit, Öztiryakiler, Korkmaz ve Mesan Kilit gibi başarılı 71 firmanın ödül aldığı İDDMİB İhracatın Metalik Yıldızları Ödül Töreni sektörü biraraya getirdi.

‘İhracatın Metalik  Yıldızları’na ödül

2016 yılı içerisinde gerçekleştirdiği 6.2 milyar dolarlık ihracat ile Türkiye’nin en büyük ihracatçı birliklerinden biri olan İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), geçtiğimiz yılın başarılı ihracatçılarını törenle ödüllendirdi. Bu yıl 7’ncisi düzenlenen İDDMİB İhracatın Metalik Yıldızları Ödülleri Töreni’nde; demir çelik eşya, alüminyum mutfak eşya, alüminyum inşaat aksamı, metallerden kilitler, metal mobilya, demir çelik döküm gibi 21 farklı kategoride 71 başarılı ihracatçı ödülün sahibi oldu.

Haberin Devamı

Törenin açılışında konuşan İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Rıdvan Mertöz, ülke olarak zor geçen bir yılın ardından, üretimin kesintiye uğramadan devam edeceği mesajını 2016 yılında gerçekleştirdikleri 6.2 milyar dolarlık ihracat ile veren birlik üyelerine teşekkür etti.

Birlik olarak 2017 yılında ihracat hedeflerinin yüzde 8’lik bir büyüme olduğunu aktaran Rıdvan Mertöz, 2023 hedeflerinin 25 milyar dolar olduğunu belirterek, “İDDMİB olarak hiçbir zaman tek bir pazara bağlı kalmadan, alternatif pazar arayışlarını sürdürerek ve katma değeri yüksek ürünlerle ihracatımızı artırmaya çalıştık. 2017 yılını yüzde 8’lik bir büyüme ile kapatmayı hedefliyoruz” dedi.