Ege ‘İkaz yapmamız gerekiyor’

‘İkaz yapmamız gerekiyor’

19.03.2017 - 05:27 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, referandum çalışmaları kapsamında İzmir’in Aliağa ve Foça ilçelerinde bir dizi ziyarette bulundu.

‘İkaz yapmamız gerekiyor’

Böke, iş dünyasına, esnaf ve ilçe sakinlerine referandumda neden ‘hayır’ dediklerinin gerekçelerini anlattı. Böke, Aliağa Ticaret Odası M. Ender Özer Konferans Salonu’nda Aliağa iş ve emek dünyası ile esnaf temsilcilerine referandumda oylanacak olan anayasa değişiklik paketini anlattı. Sandığın bir fırsat olduğunu belirten Böke, “Daha büyük pastayı, daha adil bölüştüğümüz, gerçekten kalkınan bir Türkiye hikâyesi için de bugün ayrıştıran siyasete bir ihtar, bir ikaz yapmamız gerekiyor. O takdirde Türkiye gerçekten üreten, yeniden büyüyen bir ekonomik anlayışa kavuşabilecektir” dedi.

Haberin Devamı

Gençlerle anayasa sohbeti

İZMİR Buca’da, Türkân Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nin açılışını gerçekleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, ardından gençlerle buluşarak anayasa değişikliğini konuştu. Böke, “Yargıyı da, yasamayı da, yürütmeyi de tek elde toplayan ve tek kişinin 80 milyon adına karar vereceği bir anayasa önerisi ile karşı karşıyayız. Özetle, sorunun bir tek adam rejimi mi, yoksa demokrasi mi olduğu gerçeği üzerinden sandığa gitmemiz gerekiyor” dedi.