Gündem ‘İki kilisenin birleşme çabası 60 yıldır sürüyor’

‘İki kilisenin birleşme çabası 60 yıldır sürüyor’

22.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Katolik Hıristiyanların ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco’nun önümüzdeki hafta yapacağı Türkiye ziyaretine ilişkin , “Dünya barışı için Papa hazretleri ile müşterek gayret sarf ediyoruz, inşallah çabalarımızın sonu müspet olur” dedi.

‘İki kilisenin birleşme  çabası 60 yıldır sürüyor’

Patrik Bartholomeos, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen “Bu Dünyadan Göçenler Yalnız Unutulduklarında Ölür” adlı belgeselin tanıtım galasına katıldı.

‘Barış için dua ediyoruz’
Papa’nın Türkiye ziyaretinden duyduğu memnuniyetini dile getiren Bartholomeos, “Bu ziyaretten dolayı çok mutluyuz. Papa Hazretleri’nin benimle büyük bir dostluğu var. Geçen mayıs ayında Kudüs’te buluştuk. Müşterek dua ettik, dünya barışı için. Özellikle Ortadoğu barışı için. Kiliselerin birliği, dünya barışı için dua ediyoruz” diye konuştu. Bir gazetecinin, “Ziyaret sırasında görüşülecek özel bir konu var mı?” şeklindeki sorusuna ise Bartholomeos, “Özel bir konu yok. Ben ona gittim, şimdi iade-i ziyaret oluyor. İki kilisenin arasındaki birleşme çabaları 50-60 seneden beri süre geliyor. Bu bir süreçtir. Bu da bir katkı olacaktır” diye cevap verdi. n İHA

Yazarlar