Dünya ‘İkincilerin’ düellosu Pence’in

‘İkincilerin’ düellosu Pence’in

06.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’de 8 Kasım’da gerçekleşecek başkanlık seçimleri öncesi, bu kez de başkan yardımcısı adayları TV’de kapıştı. Virginia Senatörü Demokrat Tim Kaine ile Indiana Valisi Cumhuriyetçi Mike Pence, ilk ve tek televizyon tartışmasında önceki gün kozlarını paylaştı.

‘İkincilerin’ düellosu Pence’in

Tim Kaine, Cumhuriyetçi Parti Başkan adayı Trump’ın başkan olması durumunda nükleer silah tehlikesine dikkat çekerken, Cumhuriyetçi Başkan Ronald Reagan’ın “nükleer silahlanma, bir ahmak ya da manyağın bir felaketi tetiklemesine yol açabilir” sözlerini hatırlattı. Trump’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yönelik övgülerini hatırlatarak, bu sözleri sert bir dille eleştiren Kaine, başkan adayının Kim Jong Un, Muammar Kaddafi ve Saddam Hüseyin gibi diktatörleri sevdiğini öne sürdü. Kaine ayrıca Trump’ın uzun yıllar vergi ödemediğine dair ortaya atılan iddiaları da gündeme getirdi. Trump’ın başkan yardımcısı adayı Cumhuriyetçi Pence’in hedefindeyse, Demokratların başkan adayı Clinton vardı. Pence, Obama ve Clinton’un izlediği dış politikanın ABD’yi “zayıflattığını” savunurken, Clinton’u e-posta skandalıyla vurdu.
Göçmenlerin de gündeme geldiği oturumda Kaine, Meksikalı ve Suriyeli göçmenleri hatırlatarak Trump’ı ayrımcılıkla suçlarken, Pence önceliklerinin güvenlik olduğunu, seçilirlerse Suriyeli göçmen kabul etme programının durdurulacağını açıkladı.
CNN’in tartışma sonrası yaptığı ankette izleyenlerin yüzde 48’i Pence’i daha inandırıcı buldu. Kaine’nin başarılı olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 42 oldu.