Dünya ‘İlk bir ay çok eğlenceliydi!’

‘İlk bir ay çok eğlenceliydi!’

28.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump, önceki gece Oscar töreninin düzenlendiği sırada ilk resmi davetini verirken, burada yaptığı konuşmada, görevde olduğu bir aylık dönemin çok eğlenceli geçtiğini söyledi.

‘İlk bir ay çok eğlenceliydi’

Oscar törenini izlemeyeceğini daha önceden açıklayan ve aynı tarihte Beyaz Saray’da valilerle bir araya gelen Trump, daveti düzenleyen eşi Melania’yı övdü ve “Burasının şimdiye kadar hiç bu kadar güzel görünmediğini söyleyenler var. Ama kim bunun değerini biliyor ki?” ifadesini kullandı.

Mum ışığında gerçekleştirilen yemekte konuşan Başkan Trump, görevde geçirdiği bir aylık süreyi de değerlendirirken “Çok eğlenceliydi. Başarmak için yola çıktığımız neredeyse her şeyi başardık. Sınırlarımız artık daha katı, daha sıkı” dedi. Son iki yılda birçok söz verdiklerini ve pek çoğunu şimdiden tuttuklarını kaydeden Trump, bundan sonra ele alacakları konunun Obama tarafından gerçekleştirilen sağlık reformu olabileceğini belirtti. Trump, davetli valilere de takılarak, “Sizin de çok kolay bir işiniz var!” diye konuştu.

Yeni çatlak

Öte yandan Trump’ın kabinesinde yeni bir çatlak daha belirdi. Donanma Sekreterliği’ne aday gösterdiği Philip Bilden’ın, adaylıktan çekildiği açıklandı. Bilden’in adaylıktan çekilmesi, Trump yönetimindeki bir başka çatlak oldu. Geçen ay Çalışma Bakanlığı’na aday gösterilen Andrew Pudzer de çekilmişti. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in istifası sonrası teklif götürülen Koramiral Robert Harward da Trump’ın teklifini geri çevirmişti.