Ege ‘İnciraltı niye bekliyor?

‘İnciraltı niye bekliyor?

15.08.2017 - 04:49 | Son Güncellenme:

Urla Bağbozumu Şenlikleri’ne katılan Başkan Kocaoğlu, “İnciraltı’nın sağlık konseptiyle planlanması için uğraşıyoruz. Planlar, bakanlara, Başbakan’a sunuldu. İnciraltı niye bekler, soruyorum” dedi

‘İnciraltı niye bekliyor

1. Geleneksel Urla Bağbozumu Şenlikleri’nin açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentte turizm sezonunun tüm yıla yayılması için sağlık turizminin önemine dikkat çekti. 2007 yılından bu yana İnciraltı’nın sağlık konseptiyle planlanması için uğraştıklarını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Ne merkezi hükümete, ne İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, ne de Balçova Belediyesi’ne kâğıt ve mürekkepten başka maliyet düşmeyecek. Bunun planları yapıldı. Bakanlara, Başbakan’a sunuldu. 10 yıldır sunulmadık kimse kalmadı. Herkese soruyorum, İnciraltı’nın planlaması niye bekler?” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Herkese sunuldu’

Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti:

“2007 yılından beri İnciraltı’nın sağlık konseptiyle planlanması için uğraşıyoruz. Ne merkezi hükümete, ne İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kağıt ve mürekkepten başka maliyet düşmeyecek. Bunun planları yapıldı. Sunulmadık kimse kalmadı. İzmir’i kalkındırmak için yatırım yapmayabilirsiniz ama Büyükşehir Belediye Başkanı’nın 13 senedir istediği, kentte yaşayan herkesin istediği, oranın doğasına uygun olarak yapılmış, şifa dağıtacak şekilde gerçekleştirilmiş plan niye bekler?”

‘Bu acele neden?’

Aliağa-Çaltıdere’deki yaklaşık 600 dönümlük belediye arazisinin planlarının Büyükşehir Meclisi’nde görüşüldüğü süreçte satılmaya kalkılmasına anlam veremediğini belirten Başkan Kocaoğlu, “Biz bu araziyi satın alarak rekreasyon alanı haline getireceğimizi söyledik. Peki bu acele niye? Biz konuyu, bu ayki Meclisi gündemine alacağız ve talep edeceğiz” dedi.