Dünya ‘İnsani mola’ya top saldırısı

‘İnsani mola’ya top saldırısı

05.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suriye’nin Halep kentinde Rusya tarafından uygulanan 10 saatlik tek taraflı insani yardım arası dün uygulanırken, oluşturulan yardım koridorlarından birine muhaliflerce saldırı düzenlendi.

‘İnsani mola’ya top saldırısı

10 saatlik insani yardım arası sırasında Halep’in doğusunda oluşturulan koridorlardan kimsenin geçmediği haber verilirken, kentin kuzeyinde kurulan bir koridora düzenlenen havan topu saldırısında iki Rus askeri görevlisi yaralandı. Rusya Savunma Bakanlığı da, Suriye’deki Ateşkesi İzleme Merkezi’nde görev yapan 2 Rus askerinin yaralandığını doğruladı.
İnsani ara sona erdikten sonra Rusya ve rejim güçleri tarafından kapsamlı bir operasyon başlatılacağı iddia edilirken, muhaliflerin, bu operasyon öncesi ablukayı kırmak amacıyla geniş bir taarruza giriştiği ifade ediliyor.
En geniş taarruz
El Nusra Cephesi (Fetih el Şam) gibi cihatçı grupların yer aldığı Fetih Ordusu’nun, Halep’in doğusundaki Suriye ordusu kuşatmasını delmek için son iki yılın en büyük saldırısını başlattığı, gelen haberler arasında. Rus basınında yer alan haberlerde, muhaliflerin “Halep’i kan gölüne çevirdiği” ifadesi yer alırken, Suriye ordusunun, cihatçılar tarafından gerçekleştirilen Halep’teki en geniş kapsamlı saldırısını büyük oranda püskürttüğü iddia edildi.