Cadde ‘İnsanları müziğe yaklaştırmak istedik’

‘İnsanları müziğe yaklaştırmak istedik’

22.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Bir Melekten Hediye’ şarkısında birlikte çalışan Behzat Gerçeker ve Ziynet Sali, amaçlarının insanları müziğe yaklaştırmak olduğunu söyledi. İkiliden Sali, “Notaların iyileştirici tarafını kullandık” dedi

‘İnsanları müziğe yaklaştırmak istedik’

Ziynet Sali ve Behzat Gerçeker, 11 Şubat’ta Bostancı Gösteri Merkezi’nde hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. ‘Bir Melekten Hediye’ parçasını ilk kez bu konserde seslendirecek olan müzisyenlerle, hem yeni projelerini hem de terör olaylarından etkilenen müzik sektörünü konuştuk.

Haberin Devamı

‘Bir Melekten Hediye’ şarkısının hikayesi nedir?

Ziynet Sali: Değişik bir duygu anımdayken, Günay Çoban şarkıyı e-postayla yolladı. Müzikte Bülent Özdemir olunca, heyecanla okudum. Parçayı söylemeye başlayınca, gözüm yaşardı, gönül telim titredi ve çok heyecanlandım.

Behzat Gerçeker: Bülent Özdemir çok önemli bir müzisyen. Pek çok hit parçanın altında imzası var. Günay Çoban da çok güzel sözler yazıyor. Ortaya harika bir parça çıktı.

‘İnsanları müziğe yaklaştırmak istedik’

Bu şarkıda birlikte çalışma fikri nasıl doğdu?

Z.S.: Parça geldikten bir gün sonra Akasya Kültür Sanat’ta Behzat’la bir konserimiz vardı. Belki orada olmasam, kendisine söylemeyecektim. Bendeki heyecanı görünce kabul etti. Şarkıyı beğendim ama ekibimin de aynı duyguda olması gerekiyordu. Bu parçayı albüm için bekletmektense, 2017’ye umutlu ve güzel bir işle başlamak istedik. Müziğin iyileştirici tarafını kullandık yani.

Haberin Devamı

B.G.: Ziynet’in ‘Bu şarkıyı yapsak’ diye düşündüğü anda, alnındaki o yazıyı gördüm. Yazıyı silmeye çalışsa da, okuma yazmayı bildiğim için kaçırmadım. Şaka bir yana, Ziynet’le birlikte aynı projede olmak şahaneydi. İnsanları müziğe yaklaştırmak istedik.

İki büyük isim birleşince beklenti de yüksek oluyor...

Z.S.: Dinleyiciler gönül gözlerini açsınlar. Biz duygulara hizmet eden kişileriz.

B.G.: Duygusal yönden beklentileri varsa, bunu bulacaklar. ENBE Orkestrasıve Ziynet’ten güzel ve kaliteli bir şey bekliyorlar. Bunun için de çok çalışmamız gerekiyor.

İlk defa uçakta çekilen bir klip izliyoruz. Çekimler nasıl geçti?

Z.S.: Tamamen Nihat Odabaşı’nın fikriydi. O da bizim gibi işinde kendini aşmaya çalışıyor. Nihat’ın her klibinden sonra bir yerim tutulur. Ama en rahat çalıştığım videolardan biri oldu. Bir gün sadece uçak sahnelerini çektik.

B.G.: Gerçek uçağın içinde 20 saatten fazla kaldık. Harika bir klip oldu. Nihat kendini aşıp, çok emek verdi. Biz sadece ön planda görünüyoruz ama arkasında birçok kişi ter döktüğü için teşekkür ediyorum.

Klip için yaklaşık 200 bin TL harcadınız. Eskisi gibi bu kadar pahalı yatırımların geri dönüşü olmuyor. Bu bir risk mi?

Haberin Devamı

Z.S.: İyi bir görselin şarkıya hizmet ettiğini düşünüyoruz. Yıllardır kazandığımızı, müzik sektörüne yatıyoruz. Manevi kazancı daha çok haz veriyor.

B.G.: Yapım şirketimiz de işimizi iyi yapmamız için bizi destekliyor.

Enerjisi tutan iki kişinin aynı projede buluşmasının avantajları var mı?

Z.S.: Behzat çok kıymetli biri. Esprilerine çok gülüyorum ama sahnede tam bir şef. İşini harika yapıyor.

B.G.: Ailece görüştüğümüz için daha iyi enerji yakalıyoruz.

‘Projeden çıkacak mesajlar önemli’

Uçağı düşen Kızıl Ordu Korosu için Rusya ve Türkiye’de konser vereceksiniz. Proje nasıl gelişti?

Behzat Gerçeker: ENBE Orkestrası olarak, insanların acılarını paylaşmak istedik. Hem İstanbul hem de Moskova’da olmak üzere iki konser vereceğiz. Dışişleri Bakanı’mız Mevlüt Çavuşoğlu’yla irtibata geçtik. Kızıl Ordu Korosu’nda hayatta kalan müzisyen arkadaşlarımızı davet ettik. İki topluma da örnek olalım, bu projeden çıkacak mesajlar önemli.

Dünyanın en önemli yerlerinde konserler verdiniz. Yurt dışına açılmayı düşünmüyor musunuz?

Haberin Devamı

B.G.: Dünya müzik platformlarında ses getirecek projeler yapmak gerekiyor. Bu çalışmalarımızı, Paris ve Londra’da ‘Top 10‘ listesine girersek yapabiliriz. Onların hayat tarzına göre müzik yapmamız gerekiyor açılmamız için.

‘Her yerde aşkı arıyorum’

Herkes sizin şarkılarınızla aşkı buluyor. Siz kimin şarkılarında aşkı buluyorsunuz?

Yabancı şarkılar dinliyorum. Behzat’ın şarkıları var. Herkes gibi Sezen Aksu hayranıyım. Minik Serçe’nin albümüyle aynı gün çıktık. Ne yalan söyleyeyim ilk onu, daha sonra kendi şarkımı indirdim. Her yerde aşkı arıyorum. Karşıma melek çıksın da çocuk sahibi olayım istiyorum.

‘Ruhlara hitap edelim’

Müzik sektörü terör olaylarından fazlasıyla etkilendi. Sizce ne yapılması gerekiyor?

Z.S.: Müziğe ne kafasıyla bakılıyor ki susturalım? Müzik iyileştirir. Depresyon hapı mı alalım? İnsanlar dışarıda gergin. Bu durumda evden bile çıkmak istemiyorum. Müziğe ihtiyaç var ama bizi bastırıyorlar. Ülkemizi melekler sarsın. Artık güzel şeyler olsun. Birçok ülke gördük ama Türkiye gerçekten şarkımız gibi bize hediye. Değerini bilip, sahip çıkmamız gerekiyor.

Haberin Devamı

B.G.: Oteller, taksiler, restoranlar ve hastaneler, yani her şey çalışıyor. Bizim işimiz müzik. Biz işimizi yapmayalım mı? Bu, ‘Nefes alma’ demek gibi bir şey. Burada müzisyenlere çok iş düşüyor. Güzel müzik yapıp, insanların ruhlarına ve kalplerine hitap edelim. Müzik insanları birleştiriyor, acılarımızı paylaşıyoruz.