Gündem ‘İnsanlık için barış dolu bir gelecek’

‘İnsanlık için barış dolu bir gelecek’

24.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi eğitimci Semiha Yıldırım, 23 Nisan Mili Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, bütün insanlık için barış dolu bir gelecek çağrısı olduğunu belirterek, “Bu çağrıdaki ruh ve şuurla geleceğin Türkiye’sini sizler inşa edeceksiniz” dedi.

‘İnsanlık için barış dolu bir gelecek’

Eğitimci Yıldırım, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Türk Kızılayı İstanbul Şubesi’nin davetiyle İstanbul’a gelen 81 ilden 81 çocuğu Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde ağırladı. Yıldırım, etkinlik anısına çocuklarla birlikte çınar ağacı fidanı dikti. Çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Yıldırım, daha sonra Başbakanlık Çalışma Ofisi’ni çocuklara gezdirdi.

Semiha Yıldırım, programa katılan çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak başladığı konuşmasında, “23 Nisan sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasinin temellerinin atıldığı gündür” dedi. Yıldırım, 23 Nisan’ın bütün çocuklar için çok değerli bir armağan olduğunu ifade ederek, “23 Nisan, dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak bütün insanlık için barış dolu bir gelecek çağrısıdır. Bu çağrıdaki ruh ve şuurla geleceğin Türkiye’sini sizler inşa edeceksiniz” diye konuştu.