Gündem ‘İnsanlıktan nasibini almamışlar’

‘İnsanlıktan nasibini almamışlar’

28.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bitlis’te köy korucusu Nihat Çaprak’ın elektrik direğine bağlandıktan sonra silahla öldürülmesiyle ilgili açıklama yapan Genelkurmay, saldırganlar için ‘Gözü dönmüş caniler’ dedi

‘İnsanlıktan nasibini  almamışlar’

Genelkurmay Başkanlığı’ndan, Bitlis’te köy korucusunun elektrik direğine bağlanmasının ardından ateş edilerek şehit edilmesine ilişkin yapılan açıklamada, “İnsanlıktan nasibini almamış, gözü dönmüş, caniler tarafından işlenen bu vahşice olayı şiddetle kınıyoruz” ifadelerine yer verildi. Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, teröristlerce 12 Eylül 2014’te kaçırılan köy korucusu Nihat Çaprak’ın Bitlis’te merkeze bağlı Geçitbaşı köyü sınırlarında bir elektrik direğine bağlandıktan sonra baş ve vücudunun değişik bölgelerine ateş edilerek şehit edildiği belirtildi.
Açıklamada, “İnsanlıktan nasibini almamış, gözü dönmüş, caniler tarafından işlenen bu vahşice olayı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm köy korucularımıza sabırlar diliyoruz” denildi.

Süreç vurgusu
Bitlis’te yaklaşık 1.5 ay önce kaçırılan ve önceki gün merkeze bağlı Geçitbaşı köyü yakınında elektrik direğine bağlandıktan sonra kurşuna dizilen şehit köy korucusu Nihat Çaprak için Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Jandarma Komutanı Albay Haili Şen, Vali Yardımcıları, Bitlis Emniyet Müdürü Saim İşlek, Kurum Amirleri, vatandaşlar ve şehidin yakınları katıldı. Vali Öztürk, “Çözüm sürecinin bir şekilde devam etmesine ihtiyacımız var” dedi. Törende Nihat Çarpak’ın eşi ve 6 çocuğu tabuta sarılarak ağladı. Çarpak’ın Atatürk Mahallesi’ndeki şehitlikte toprağa verildi.

Haberin Devamı

PKK üstlendi

PKK geçici köy korucusu Nihat Çaprak’ı öldürme eylemini kendi web sitesinden yaptığı açıklamayla üstlendi. Açıklamada, “24 Mart 2014 tarihinde Leyla Altan komutasındaki 15 kadın yoldaşımızın şahadetine neden olan Nihat Çaprak bundan dolayı cezalandırılmıştır” denildi.
(Özcan ÇİRİŞ/ BİTLİS, DHA)