Gündem ‘İntikamcı duygular bizi endişelendiriyor’

‘İntikamcı duygular bizi endişelendiriyor’

20.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aralarında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Enstitüsü Derneği’nin de bulunduğu basın meslek örgütleri, “OHAL’in birinci ayında basına baskılar” başlıklı basın toplantısı düzenledi.

‘İntikamcı duygular bizi endişelendiriyor’

Meslek örgütleri, gazetecilerin halkın haber alma hakkı için mücadele ettiğini belirterek gözaltına alınan gazetecilerin serbest bırakılmasını, kapatılan gazetelerin açılmasını istedi.

Haberin Devamı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Lokali’nde gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Genel Sekreteri Sibel Güneş, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Uğur Güç, DİSK Basın İş Başkanı Faruk Eren, Basın Enstitüsü Derneği Başkanı, IPI Yönetim Kurulu Üyesi Kadri Gürsel, PEN Türkiye Merkezi Başkanı Zeynep Oral ve Haber-Sen İstanbul 5 Numaralı Şube Başkanı Engin Başçı katıldı.

Toplantıda TGC adına konuşan Başkan Turgay Olcayto, OHAL sürecinde 134 gazete, dergi ve radyonun kapatıldığını, tutuklu olan gazetecilerin sayısının 71’e ulaştığını söyleyerek, bu zor süreçte gözaltındaki Özgür Gündem çalışanı 22 gazetecinin serbest bırakılmasının sevindirici olduğunu vurguladı. “Darbe girişimlerinin nasıl önleneceği çok bellidir” diyen Basın Enstitüsü Başkanı Kadri Gürsel de “Ancak gazetecilerin derdest edilmesi, eksik kalmış bazı kişisel hesapların bu vesileyle görülmek istenmesi, intikamcı duygularla gazetecilerin üzerine gidilmesi bizde endişe yaratmaktadır” dedi.

Haberin Devamı

DİSK Basın İş Başkanı Faruk Eren de, “Bu operasyonlarda sektörün yüzde 3’ü işsiz kaldı. Dayanışarak, yine haberler yaparak, elimizde hangi mecralar kaldıysa kamuoyuna gerçekleri aktararak bu karanlıktan kurtulabiliriz diye düşünüyorum” dedi.