Ekonomi 'İş arayanlar kadar işçi arayanlar var'

'İş arayanlar kadar işçi arayanlar var'

03.03.2017 - 13:30 | Son Güncellenme:

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran, "Ankara'da yaklaşık 200-250 bin iş arayan kardeşimiz var, ama 200-250 bin kadar da işçi arayan arkadaşımız var" dedi.

İş arayanlar kadar işçi arayanlar var

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara'da iş arayanların sayısı kadar işçi arayanların da bulunduğunu belirterek, "Demek ki doğru işçiyle, doğru işi buluşturamıyoruz. Bunu çözdüğümüzde istihdamla ilgili problemimiz kalmayacak." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliği kapsamında düzenlenen "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı Toplantısı" ATO'nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Burada konuşan Baran, toplumun istihdam seferberliğine tam destek verdiğini belirterek, söz konusu seferberlik kapsamında yaptıkları çalışmaları anlattı. ATO bünyesinde hizmet verecek İŞKUR Hizmet Noktası nın açılışını yaptıklarını hatırlatan Baran, şunları kaydetti:

"Ankara'da yaklaşık 200-250 bin iş arayan kardeşimiz var, ama 200-250 bin kadar da işçi arayan arkadaşımız var. Demek ki doğru işçiyle doğru işi buluşturamıyoruz. Burada bir problemimiz var aslında. Bunu çözdüğümüzde, istihdamla ilgili problemimiz kalmayacak. Meslek liseleri aracılığıyla, eğitim sistemimizdeki revizyonlarla bunların düzeltileceğini ve istihdamla ilgili yakın bir gelecekte sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum."

Haberin Devamı

Baran, Türkiye nin zor bir dönemden geçtiğine dikkati çekerek, "Ülkemizin üzerindeki kara bulutlar dağıldığında ülkemizin dünyada yükselen yıldızlar arasında yer alacağına eminim. 2017 yılının da çok iyi geçeceğine eminim." değerlendirmesinde bulundu.

Ankara Valisi Ercan Topaca nın başkanlık ettiği toplantıya Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, ATO Meclis üyeleri ve iş adamları ile bazı kamu görevlileri de katıldı.