Gündem ‘IŞİD’e karşı El Nusra’ önerisi

‘IŞİD’e karşı El Nusra’ önerisi

03.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CIA eski başkanı David Petraeus, CNN’e yaptığı açıklamada Suriye’de IŞİD’e karşı El Kaide bağlantılı El Nusra örgütünün içindeki ‘ılımlı kanadın’ kullanılması gerektiğini söyledi

‘IŞİD’e karşı El Nusra’ önerisi

Petraeus, “Bazı savaşçılar ve gruplar El Nusra ile ideolojik bağları olduğu için değil ancak çıkarları örtüştüğü için örgüte katıldı. El Nusra’yı ‘kuvvetli at’ olarak gördüler ve başka seçenek görmediler” dedi. El Nusra’nın örgüt olarak IŞİD’e karşı kullanılmaması gerektiğini vurgulayan Petraeus, örgüte katılan diğer küçük grupların da El Nusra gibi Esad rejimini devirmeyi amaçladığını ekledi. Bir dönem Irak ve Afganistan’daki Amerikan güçlerinin lideri olarak görev alan Petraeus’un milletvekilleri ve üst düzey diplomatlar arasında hatrı sayılır bir etkiye sahip olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner ise konuyla ilgili soru üzerine, Petraeus’un açıklamalarına “şaşırdığını” belirterek, “Nusra Cephesi ile işbirliği yapmayı kesinlikle düşünmüyoruz. Nusra Cephesi yabancı bir terör örgütü” dedi.