Gündem ‘IŞİD maket uçakla Türkiye’yi vuracak’

‘IŞİD maket uçakla Türkiye’yi vuracak’

01.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gaziantep’te bir evde yakalanıp ve IŞİD’in “teknoloji mecmuası emiri” olduğu belirtilen Ebu Musa kod adlı Ersen Çelik ifadesinde ilginç iddialar ortaya attı.

‘IŞİD maket uçakla Türkiye’yi vuracak’

Örgütün iki maket casus uçak aldığını ve TSK’nın sınır hareketlerini izlediğini iddia eden Çelik, örgütün Halep’te hidrojen bombası yaptığını, kimyasal silah ve füzelerin bir kısmının da Kilis sınırında bir depoda bekletildiğini ileri sürdü. Çelik şu iddialarda bulundu:

Maket uçak Membic’de

“IŞİD’e maket uçak kullanıp, mayın taraması yapabileceğimi söyledim. İnternet üzerinden İstanbul’dan maket uçak alıp 8-9 ay Kobani’deki silahlı çatışmalarda görüntü aldım. Halep askeri emiri Ebu Yahya, Türkiye ve sınırdaki askeri hareketliliği casus uçak ile görüntülemem için görevlendirdi. Türkiye’ye saldırı yapılacağını bildiğim için iki casus uçağı bilerek düşürdüm. Sınır hattında Suudi Arabistanlı iki kişinin kullandığı iki casus uçağı tamir bahanesi ile alarak kamera sistemlerini bozdum. Beni infaz etmek için iftira atmaya başladılar. Türkiye’ye kaçtım. Bülent isimli kişi Ankara’daki akrabalarına iki maket casus uçağı sipariş etti. Bu uçakları Kilis’e saldırıda kullanacaklar. Maket casus uçakların biri yaklaşık 50, diğeri 17 kilo patlayıcı taşıma kapasitelidir. Uçakları parça parça Membiç’e getirdiler. Halep’te bu uçakları model olarak kullanıp seri üretime geçmeyi düşünüyorlar.”