Cadde ‘İşimizin temeli duygu’

‘İşimizin temeli duygu’

25.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Kalbimdeki Deniz’ dizisinde Diyar karakterine hayat veren Sebahat Kumaş, “Oynadığım karakterlerin bir insanın başına gelmiş olduğunu düşünmek korkunç. Ne kadar hissederek oynarsam, duygunun seyirciye o kadar iyi geçeceğini düşünüyorum” dedi

‘İşimizin temeli duygu’

‘Kalbimdeki Deniz’ dizisinde rol alan Sebahat Kumaş, töre cinayetine kurban giden Güldünya Tören’den yola çıkılarak oluşturulan Diyar karakterini canlandırıyor. Son oynadığı üç dizisiyle de reyting listesinde zirvede olan Kumaş’la kariyeri, dizileri ve bilinmeyenlerini konuştuk.

Haberin Devamı

‘Kalbimdeki Deniz’ dizisi için teklif nasıl geldi?

Üç senelik bir ‘Karagül’ maratonundan sonra tatil yaparken senaryo elime ulaştı. Yönetmenimiz Aysun Akyüz ve proje tasarımcımız Birsel Çıkıncı’yla görüşme sürecimiz başladı. Diyar’ın hikayesinden çok etkilendim ve severek kabul ettim.

Diyar nasıl bir karakter?

Bir can verilecekse, bunun sadece aşk ya da vatan için olması gerektiğine inanan bir kız. Şanlıurfa’dan köklü bir ağanın kızı... Amacı İstanbul’da yaşayıp tıp okumak. Babası sevmediği biriyle evlendirmek isteyince, intihara kalkışıyor. Hastanede sevdiği çocuktan hamile olduğunu öğreniyor ve İstanbul’a kaçıyor. Diyar çok ürkek biri. Ama bana kalırsa hayallerinin peşinden gidenler korkusuzdur.

Haberin Devamı

‘İşimizin temeli duygu’

Diyar, töre cinayetine kurban giden Güldünya Tören’den yola çıkılarak yazıldı. Bu durumla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Dizinin proje tasarımcısı Birsel Çıkıncı, karakteri anlattıktan sonra birbirimize sarılıp öylece kaldık. Aslında o yükü kadın olarak az ya da çok hepimiz taşıyoruz. Yaptığımız iş o kadar önemli ki, milyonlarca aile bizi izliyor. Bu insanlık dışı olayların yanlışlığını birazcık bile anlatabilsek, kendimi büyük bir iş yapmış sayacağım.

Benim oynadığım şeylerin bir insanın başına gelmiş olduğunu düşünmek bile korkunç geliyor. Ne kadar hissederek oynayabilirsem, duygunun seyirciye o kadar iyi geçeceğini düşünüyorum.

Oyunculuk için eğitim almayı düşünüyor musunuz?

Workshop’lara katılıyorum, önümüzdeki yaz yurt dışında gideceğim kursları şimdiden araştırıyorum. Ama işimizin temelinin duygu olduğuna inanıyorum. Önemli olan o karakteri kalbinde hissetmek. Ayrıca en önemli eğitim yeri setler.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ projesi, dizinize destek verdi. Sette neler yaşandı?

‘Kalbimdeki Deniz’de her karakter gerçek hikayelerden yola çıkılarak tasarlandı. Kadınların mücadelesini anlatan işimiz dikkatlerini çekmiş olmalı. Tabii ki çok mutlu olduk. Bu sesimizi bir yerlere duyurabildiğimizin de kanıtı.

‘Tercih edilmek güzel’

Son üç diziniz de reytinglerde birinci oluyor. Bunun sırrı var mı?

Haberin Devamı

Bu bir ekip başarısı... Birinci olduktan sonra, üstüne daha fazlasını koymak için çalışıyoruz. Yaptığınız şeyin, verdiğiniz emeğin karşılığını almak, seyirciye ulaşabildiğinizi görmek çok güzel bir duygu.

Kariyer planınızı nasıl şekillendiriyorsunuz?

Heyecan duyduğum rolleri oynamak istiyorum. Bundan sonraki projemde mutlaka oynayacağım dediğim bir rol yok. İyi işlerde olmak için çabalıyorum.

‘Muhteşem Yüzyıl’ ve ‘Karagül’ gibi iki fenomen dizide oynadınız. Nasıl bir his?

Kendimi çok şanslı hissediyorum. ‘Muhteşem Yüzyıl’ ve ‘Karagül’, benim için birer okuldu. ‘Muhteşem Yüzyıl’da rahmetli Meral Abla (Meral Okay) dizideki bütün karakterleri olduğu gibi benim canlandırdığım Esma Hatun’u da çok güzel işledi. ‘Karagül’de de büyük ustalarla çalışma fırsatım oldu. Bunlar genç bir oyuncu için büyük şans.

Diziler çabuk tüketildiği için oyunculara çok az senaryo gidiyor. Siz ara vermeden ekrandasınız...

Benim tek derdim işimi iyi yapmak. Herkes gibi ben de işime ciddi bir emek veriyorum. Tercih edilmek güzel bir şey. Oyunculuk tutkusuyla yaşayan herkesin bunu tatmasını dilerim. İçimde kelebekler uçuracak her rolü kabul ederim.

Haberin Devamı

‘Kolay vazgeçmem’

Kendinizi nasıl tanımlarsanız?

Duygusal ve inatçı bir yapım vardır, hislerimle karar veririm. Kolay vazgeçmem. Dünyaya bir kere geliyoruz, onun için doğru ve güzel yaşamaya çalışıyorum. İnsanları kırmamaya özen gösteririm, empati kurmaya çalışırım.

Aynaya bakınca ne hissediyorsunuz?

Mutluyum. Ben kendimle barışık bir insanım. Zaten kendini sevmeyen insan başka herhangi bir şeyi sevemez.

Evliliğe sıcak bakıyor musunuz?

Tabii ki bir aile kurmak isterim.