Gündem ‘İstifa etmeyeceğim vatanı koruyacağım’

‘İstifa etmeyeceğim vatanı koruyacağım’

08.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teröristlerin yerleştirdiği mayının patlaması sonucu Uzman Çavuş Uğur Akyer şehit oldu. Akyer, “Arkadaşlarımdan istifa eden oldu ama vatanımı ve bayrağımı koruyacağım” demiş

‘İstifa etmeyeceğim vatanı koruyacağım’

Şırnak’ın Uludere ilçesinin Irak sınırındaki Gülyazı Karaçalı askeri üs bölgesi çevresinde, dün sabah daha önceden PKK’lı teröristlerin yerleştirdiği mayının patlaması sonucu Uzman Çavuş Uğur Akyer (25) şehit düştü. Uzman Çavuş Akyer’in şehit olduğu 48’inci Hudut Tugay Komutanlığı’na bağlı Karaçalı askeri üs bölgesine olayın ardından Şırnak’tan helikopterlerle Jandarma Özel Harekât Timleri gönderilerek geniş çaplı arama tarama faaliyetleri başlatıldı.

Haberin Devamı

Şehit Akyer’in, Bartın’ın Kozcağız Beldesi’nde oturan ailesine acı haber Vali Seyfettin Azizoğlu, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur ve İl Müftüsü Mahmut Gündüz tarafından iletildi. Baba İbrahim ve anne Asiye Akyer ile diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçiren aile fertlerine sağlık görevlileri müdahale etti. Bekâr olan Akyer’in, 3 ay önce sınava girerek uzman çavuş olduğu ve Şırnak’ta göreve başladığı ifade edildi. Akyer’in 2 ay önce Bartın’a izine geldiği ve sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasında “İnsanın evi gibisi yok” diye yazdığı görüldü. İşçi emeklisi baba İbrahim Akyer (53), Türk Bayrağı asılan evin önünde kurulan çadırda taziyeleri kabul ederken, büyük üzüntü yaşadı. Baba Akyer, oğluyla en son önceki akşam telefonda konuştuklarını söyledi. Oğlunun terör bölgesinde görev yapmaktan korkmadığını anlatan Akyer, “Korksaydı oraya gitmezdi. Özellikle o bölgeye gitmeyi kendisi çok istemişti. Bazı arkadaşları görevi bırakmıştı. O bırakmadı” dedi. Akyer’in, kızkardeşi hemşire Dilek Akyer’e de “Benimle birlikte göreve başlayan arkadaşlarımdan istifa edenler oldu. Ben istifa etmeyeceğim. Bayrağımı koruyacağım. Vatanımı bekleyeceğim” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre Diyarbakır Dicle’deki operasyonda dört terörist öldürülürken, teröristler ve işbirlikçileri tarafından örgütsel faaliyet amacıyla kullanılan yasa dışı yapılar yıkıldı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yüzleri maskeli silahlı YDG-H’lı teröristler önceki gece araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptı. Durdurdukları araçları ilçeye açılan yolların girişine koyarak barikat oluşturan ve giriş çıkışları kapatan PKK yandaşları, yer yer polisle çatıştı. Polis dün sabah Habur Sınır Kapısı’na giden çevre yolunu da kapatan teröristlere müdahale ettikten sonra yolu tekrar trafiğe açtı.

Nusaybin ve İdil karayollarını kapatmak için PKK’lıların barikat olarak kullandığı kontak anahtarları alınan araçların sahipleri ise araçlarının başında bekledi. İşyerlerine araçlarıyla gitmek isteyenler ise yolların kapalı olması nedeniyle büyük sıkıntı yaşadı. Kepenklerin büyük bölümünün açık olduğu ilçede sokağa çıkma yasağının uygulanabileceği olasılığı üzerine marketlere büyük ilgi gösterildi.

Haberin Devamı

Polise roketatarlı saldırı

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde barikat ve hendek kazan YDG-H’lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda çatışma çıktı. Karnına kurşun isabet eden Ferhat Doğru (18), ağır yaralandı. Doğru, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Tarihi Dört Ayaklı Minare’nin bulunduğu Yenikapı Sokak’ta hendekler kazıp, barikat kuran silahlı YDG-H’liler bir zırhlı polis aracına roketatarlı saldırı düzenledi. Saldırıda araçta bulunan 1 polis memuru hafif yaralandı.

Van-Tatvan Karayolu üzerinde bulunan Gevaş İlçesi Balaban Jandarma Karakolu’na 21 Ağustos’ta bomba yüklü araçla yapılan saldırıyla ilgisi olduğu belirtilen iki kişi dün tutuklandı.

Şanlıurfa’da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 31 Ekim’de Ceylanpınar ilçesinde Y.Ç’nin bahçesine el bombası atılmasının ardından olayın faillerinden YDG-H’nin ilçe sorumlusu olduğu ileri sürülen H.A, gözaltına alındı. H.A’nın 16 Ağustos gecesi Ceylanpınar’da Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yapılan silahlı saldırı ve 9 Eylül’deki yüzü maskeli kişilerce yol kesme olaylarına da karıştığı belirtildi. Twitter’da “fuatavni” adlı hesapta yayınlanan “ak hırsızlar” listesinde olduğu ve hedef gösterildiği belirtilen Y.Ç’nin, evinin bahçesine kimliği belirsiz kişi veya kişilerce patlayıcı atılmıştı.