Siyaset ‘İstiklal ruhu dipdiri ayakta’

‘İstiklal ruhu dipdiri ayakta’

22.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Terörün tam karşısındayız’ Başbakan Binali Yıldırım: Bir düğün yerine bomba atacak kadar insanlığa düşman olan terör hiçbir değer tanımayan yüz&

‘İstiklal ruhu dipdiri ayakta’

‘Terörün tam karşısındayız’
Başbakan Binali Yıldırım: Bir düğün yerine bomba atacak kadar insanlığa düşman olan terör hiçbir değer tanımayan yüzünü bu kez bir düğün yerini matem yerine çevirerek kendini göstermiştir. Masumiyete ve hayata kasteden bu alçak terör örgütünün adı ne olursa olsun biz, millet, devlet ve hükümet olarak onunla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Biz 79 milyon vatandaşımızla birlikte terörün tam karşısındayız.

‘Halk tuzakları ezip geçecektir’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Saldırıda hayatını kaybedenler bizim kardeşlerimiz, çocuklar hepimizin evladıdır. Öfkemiz derin, acımız ortaktır. Bilinmelidir ki bir düğün evine saldıracak kadar sapıkça bir eylemle birlik ve bütünlüğümüzü sarsmayı planlayanlar hain emellerine asla ulaşamayacaklardır. Halkımız yüksek dayanışma ruhu ile kendisine yönelen bütün tuzakları bir kere daha ezip geçecektir.

‘Terörizmin beli kırılacaktır’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Barbarlar, insan kanıyla beslenen vahşiler masum ve mazlum canlara acımadan kıydılar. Anlaşılan odur ki, 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü farklı terör örgütleri kanalıyla sürdürülmek, Türkiye teslim alınmak istenmektedir. Ancak Türk milleti, üzerine yönlendirilen bu kan selinde boğulmayacak, bu kin ve kirli akına asla kapılmayacaktır. Türkiye terörizmin belini kıracaktır.

‘Oyuna gelmedik gelmeyeceğiz’
TBMM Başkanı İsmail Kahraman: Memleketin birlik ve dirliğini bozmak, milleti kamplara ayırarak birbirine düşürmek ve Türkiye’yi kaosa sürüklemek isteyen hain odaklar, hiçbir zaman gayelerine ulaşamayacak. İç ve dış şer odakları ile onların işbirlikçileri bilmelidirler ki toplum olarak biz bu oyunlara gelmedik ve gelmeyeceğiz. Millet devlet el ele, hep birlikte bu terörün ve acıların üstesinden geleceğiz, milli birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştireceğiz.

‘Karşı duracağız’
AB Bakanı Ömer Çelik: Gazi şehrimiz Gaziantep’e geçmiş olsun. FETÖ ile devleti ele geçiremeyen terör, DAİŞ ve PKK şubeleriyle toplumsal birliği hedef alıyor. Hep beraber karşı duracağız. Kaybettiğimiz canları etnik ya da mezhepsel şekilde etiketleyip ardından ‘Türkiye iç savaşa gidiyor’ demek tam bir sorumsuzluktur. Böyle canice bir eylemi ‘bizim partililerimize saldırdılar’ ya da ‘şu partiyi hedef aldılar’ diye ele almak, olan biteni anlamamaktır.
‘Milletin birliğini yok edemezler’
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez: Faili kim olursa olsun, işgal denemeleri, dehşet ve vahşet girişimleri ve yaşanan katliamlar bu aziz milletin varlığını, birliğini ve dirliğini yok edemeyecektir. Bilinmelidir ki bu topraklarda özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı aziz ve mübarek şehitlerimizin kanına borçluyuz. Şehitler ölmez ve masum olan her şehit bu aziz milleti ölümsüzleştirir. Her gazi bu milletin direncine şehadet eder. Milletimize vahşetle yöneltilen her katliam sadece katiller güruhuna yönelecek ilahi gazap ve lanetin artmasına vesile olur.
Büyükelçilerden katliama kınama
ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass: Gaziantep’te düzenlenen ve masum sivilleri hedef alan barbarca saldırıyı kınıyoruz. Müttefikimiz Türkiye’nin yanında duruyor, ortak terör tehdidini yenmek için yakın şekilde birlikte çalışmayı sürdürmeyi taahhüt ediyoruz.İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Moore: Güzel Gaziantep’teki korkunç saldırı sonrası kederli ailelere başsağlığı, yaralılara acil şifa dilerim. Bu terörist saldırıyı ve son dönemdeki tüm PKK katliamlarını tamamıyla kınıyorum.
Birleşik Krallık, Türkiye ile terörizmin her türüne güçlü biçimde karşı durmaktadır.