Siyaset ‘İstikrarsızlık istikrar haline geldi’

‘İstikrarsızlık istikrar haline geldi’

25.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 81 il başkanının katılımıyla Kahramanmaraş’ta düzenlenen toplantıda hükümeti eleştirdi.

‘İstikrarsızlık istikrar haline geldi’

Kılıçdaroğlu, “Sürekli, ‘istikrar, istikrar, istikrar’ dediniz ama 14 yıl süresince istikrarsızsınız. 14 yılda istikrarı getirmediyseniz, kaç yılda getireceksiniz? Kaç yıl mücadele edeceksiniz istikrar için? Onlar için istikrarsızlık istikrar haline geldi” diye konuştu.

‘Terör sıfırdı’

“2002’de terör sıfırdı, şimdi ülke terör batağında” diyen CHP lideri, şöyle devam etti: “Eskiden PKK vardı şimdi IŞİD, FETÖ. Her gün bir terör, her gün bir örgüt çıktı. Türkiye’nin itibarını 20 milyon dolara sattılar. 240 demokrasi şehidimiz var. Şehitlerin sorumlusu kim? Memleketi darbe noktasına kim taşıdı? Darbe suçtur ama kişi mahkeme kararı olmaksızın suçlu ilan edilemez. Menderes’in adını her yere veriyoruz vicdanımızı rahatlatmak için. Oysa onların idam edilmemesi lazımdı.”

Cumartesi anneleri

Kılıçdaroğlu, “81 il başkanım burada ve medya önünde açık, net talimat veriyorum. Mazlumlara sahip çıkacaksınız. Bu bizim namus borcumuz, mazlumun da yanında olacağız” dedi. Kılıçdaroğlu, ayrıca cumartesi annelerinin 600’üncü kez çocuklarının akıbetini öğrenmek için oturma eylemi yaptığını da hatırlattı tüm annelere huzur, barış ve kardeşlik için elinden geleni yapacağının sözünü verdi.

Haberin Devamı

‘Biat istiyorlar’

Kılıçdaroğlu, kürsüde konuşurken seslenen Mustafa Uzun şunları söyledi: “3 oğlum vardı; biri Cumhuriyet Savcısı, ikisi polis. Hendekler kazılmaya başlanıldığında 2 polis oğlum gönüllü olarak Şırnak’a gittiler. Yüzlerce çatışmaya girdiler. Bu iki çocuğum bir sene boyunca eve gelmediler, izin vermedi devlet. Biz annesiyle bağrımıza taş bastık, o hasreti çektik. Çocuklarımdan biri İstanbul’a ilişik kesmeye gittiğinde bıçaklı saldırı sonucu öldürüldü. Cumhuriyet Savcısı oğlum ve hakim gelinim de FETÖ soruşturmasında suçsuz yere 2 aydır hapis yatıyor. Oğlum ve gelinimi çıkarsınlar, cezasını ben vereceğim. Asla ve katta böyle bir şey yok. Delil yok, ispat yok sadece talimat var. Bir tek delil çıkarsınlar. Bunlar muhalifleri topluyor darbeci diye. Biat etmeyenleri topluyor, açık konuşuyorum. Biz Allah’tan başka kimseye biat etmedik, kimseye de etmeyeceğiz.”