The Others 'İsyanımız halkı ayıranlara'

'İsyanımız halkı ayıranlara'

13.10.2016 - 12:04 | Son Güncellenme:

YDP Genel Başkan Yardımcısı Zaroğlu, "ayrımcılık yapıyorlar" iddialarına, "Bizim isyanımız, halkı birbirinden ayıran ve insanlara doğum yerlerine göre farklı muamele uygulayan bu zümreyedir" diye cevap verdi

İsyanımız halkı ayıranlara

İsyanımız halkı ayıranlara

Haberin Devamı

MİLLİYET LEFKOŞA

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bertan Zaroğlu, "Parti olarak bölücülük yaptığımız iddiası çok çirkin bir iddiadır" dedi. Zaroğlu, "YDP, Türkiyeli-Kıbrıslı ayrımı yapmadan herkesi kucaklayan, KKTC kimliği taşıyan herkesin hak ve eşitliğini savunan bir partidir" diye konuştu. YDP'nin kurulmasından sonra Milliyet Kıbrıs'a açıklamalar yapan Bertan Zaroğlu, "YDP nin amacı, uygulanan yanlış politikalarla yıllardan beridir Türkiye'nin sırtında kambur pozisyonuna getirilen, Türkiyeyi sömürme esasına dayalı ve giderek uçurumun kenarına doğru yol alan KKTC'yi içinde bulunduğu çıkmazdan kurtarmaktır" dedi. KKTC'yi bugüne kadar yönetenlerin halkı kucaklayamadığını ifade eden Zaroğlu şöyle devam etti; "Özellikle 1974 ten sonra Adaya gelen vatandaşlarımız ciddi bir ayrıştırmaya tabi tutulmaktadır. Bu insanlar arasında yapılacak küçücük bir araştırma bu insanların içinde bulunduğu infiali ortaya koyabilir. Bu infiali devleti yönetenler görmüyor ya da görmek istemiyor. En kötüsü de son yapılan seçim yasası ile Yeni Kıbrıslılar dediğimiz kesminin Meclise girmesi fiilen imkansız hale getirilmiştir. Bu ve buna benzeyen yüzlerce sebep yüzünden toplumun sağ duyulu kesimleri harekete geçmiş yeniden doğuş partisini kurmuştur."

Haberin Devamı

'Devlete sahip çıkıyoruz'

YDP'nin asla ayrımcılık yapmayacağını ve bu yöndeki eleştirileri kabul etmediklerini kaydeden Zaroğlu, "Bilakis bu durum, KKTC halkı arasında esasen ayrımcı ve bölücü politikalar uygulayan rakip partilerin üzerimize atmaya çalıştığı bir çamurdur" diye konuştu. "Biz Kıbrıs Türkünü ayırmadan ayrıştırmadan kucaklayan ve bu devlete sahip çıkan bir partiyiz" şeklinde devam eden Zaroğlu, "42 yıllık süre içerisinde Kıbrıslı Türkler arasında on binden fazla evlilik olmuş bu evliliklerden on binlerce çocuk olmuş. Kimi kimden ve nasıl ayıracaksınız? Halk arasında bir problem yok ayrımı yapan devlet erkini eline geçiren zümredir. Bizim isyanımız, halkı birbirinden ayıran ve insanlara doğum yerlerine göre farklı muamele uygulayan bu zümreyedir. Biz artık bir olduk. Buralı olduk. Ama bazıları bizi ısrarla buralı kabul etmiyor."