Gündem ‘İttihat’ın onursuzluğu omuzlarımıza yıkılamaz’

‘İttihat’ın onursuzluğu omuzlarımıza yıkılamaz’

25.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde harabe halde bulunan Surp Sarkis Ermeni Kilisesi’nde, 1915’te yaşamını yitiren Ermenileri anma töreni düzenlendi. İstanbul ve yurtdışından gelen Ermenilerin bulunduğu topluluk Mardinkapı semtinde toplanarak Surp Sarkis Kilisesi’ne kadar yürüdü.

‘İttihat’ın onursuzluğu omuzlarımıza yıkılamaz’


Ellerinde “Unutma Beni” adı nedeniyle 100. yılın sembolü seçilen mor renkte mine çiçeğinin resmedildiği dövizler taşıyan topluluğa, Süryaniler ve Keldanilerle birlikte HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi ve birçok vatandaş eşlik etti. Demirtaş, “1915 yılından bu yana İttihat Terakki siyasetinin, o dönemki anlayışın bu topraklara mal ettiği bu onursuzluğu omzumuza yıkmaya çalışıyorlar” dedi.
Demirtaş, “Türkler, Kürtler zan altındaymış ve hesap vermek zorundaymış gibi, bütün Türkler ve Kürtler adına Ermenilere hakaret etmeyi biz kabul etmiyoruz ve doğru da bulmuyoruz” ifadesini kullandı.