Ege ‘İzmir’de % 70 hayır çıkacak’

‘İzmir’de % 70 hayır çıkacak’

15.03.2017 - 03:23 | Son Güncellenme:

CHP İzmir İl Başkanı Güven, İzmir’de yüzde 70, Türkiye’de de yüzde 50’nin üzerinde hayır çıkacağını öne sürdü

‘İzmir’de % 70 hayır çıkacak’

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, DİSK yönetiminin İl Merkezi’ne yaptığı ziyarette referandumda ‘Hayır’ oylarının İzmir’de yüzde 70, Türkiye’de ise yüzde 55’in üzerinde çıkacağını tahmin ettiğini söyledi. DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise referandumda ‘hayır’ oyu kullanarak Cumhurbaşkanı’na OHAL ilan etme ve KHK ile ülkeyi yönetme yetkisi vermeyeceklerini belirtti.

Haberin Devamı

‘Bu yetkiyi vermeyiz’

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, İzmir’deki DİSK’e bağlı sendikaların şube başkanları ile birlikte CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret ettti. Ziyarette konuşan CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, DİSK’in Türk demokrasinin güvencelerinden biri olduğunu, Anayasa değişikliği içeriğini, antidemokratik yapısını, insanlara iyi bir gelecek vaat etmediğini anlatmak ve 16 Nisan’da ret edilmesini sağlamak için özveriyle mücadele ettiğini söyledi. İzmir’in sorumluluğunu en iyi şekilde yapacağını ve 16 Nisan’da verilecek ‘hayır’ oylarıyla Türkiye’nin önünü açacağını öne süren Güven, “Hayır oylarının İzmir’de yaklaşık yüzde 70, Türkiye’de ise yüzde 55 ve üzerinde çıkacağından tereddüdüm yok. Hatta belki yüzde 60’lara varan bir oy oranı ile Anayasa değişikleri reddedileceğini düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Beko, referandumdan “Evet” çıkarsa bir sabah Cumhurbaşkanı’nın OHAL ilan edip KHK ile CHP’yi, DİSK’e meslek odalarını kapatabilecek yetkisi olacağını belirtti, “Böyle bir yetkiyi biz sadece Cumhurbaşkanı’na veremeyiz. Oyumuz ‘Hayır’ olacak” dedi.