Ege ‘İzmir’in yüzde 62’si sorunlu’

‘İzmir’in yüzde 62’si sorunlu’

25.02.2017 - 06:10 | Son Güncellenme:

Binaların yüzde 62’sinin imarsız ve deprem açısından sorunlu olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, “Türkiye’de 7 milyon bina yenilenmeli” dedi

‘İzmir’in yüzde 62’si sorunlu’

Başbakan Binali Yıldırım, çevre projeleri açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Şehirlerimizde yanlışları doğruya çevirmek için projeler üretiyoruz. 200’den fazla yerde kentsel dönüşüm rezerv ve riskli alan ilan ettik. İzmir gibi Türkiye’nin benim de milletvekili olduğum şehirde de, Karabağlar için de aynısını yapacağız. İzmir’in yüzde 62’si imarsız, kuralsız ve depreme dayanıklılık bakımından sorunlu” dedi. Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kültür Kongre Merkezi’nde Çevre Projeleri Açılış Töreni’nde konuştu.

‘100 milyar lira’

Başbakan Yıldırım, yaptığı açıklamada, “Dünya DEAŞ ile mücadele ediyormuş gibi davranıyor. Gerçekte mücadele eden yok. Tek mücadeleyi veren Türkiye. Fırat Kalkanı ile elhamdülillah Bab’ı da hallettiler ve oradaki insanlar normal hayatlarına döndüler” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım şunları kaydetti: “Kentsel dönüşüm diye riskli alanlar ilan ederek kendi elimizle yaptığımız bu yanlışlığı düzeltmeye çalışıyoruz. Temeli yanlış atılmış şehirleri kentsel dönüşüm ilan ederek bu yanlışı düzeltmeye çalışıyoruz. 200’den fazla yerde riskli alan ilan ettik. İzmir’in yüzde 62’si imarsız, kuralsız ve depreme dayanıklılık bakımından sorunlu. Türkiye’de 7 milyon binayı yenilemek gerekiyor. 100 milyar liradan bahsediyoruz” dedi.