Kültür Sanat “JAmZZ” Heyecanı Giderek Artıyor

“JAmZZ” Heyecanı Giderek Artıyor

18.06.2012 - 12:07 | Son Güncellenme:

Akbank Caz Festivali kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “JAmZZ Akbank Caz Festivali Genç Yetenekler Yarışması” sunduğu yurtdışı eğitim fırsatı ve saygın jürisi ile genç yetenekleri bekliyor.

“JAmZZ” Heyecanı Giderek Artıyor

Caz tutkunlarının heyecanla beklediği 22. Akbank Caz Festivali kapsamında bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan “JAmZZ Akbank Caz Festivali Genç Yetenekler Yarışması” başvuruları devam ediyor.

Haberin Devamı

30 yaşını aşmamış amatör genç yeteneklere, Festival’in bir parçası olma ve profesyonel sanatçılarla birlikte sahnede “Jam Session” yapma imkanı sunan yarışma, “Nefesli”, “Vurmalı”, “Telli”, “Tuşlu” ve “Vokal” olmak üzere beş ayrı kategoride gerçekleştiriliyor.

Yarışmanın ön elemesi için adaylar, hazırladıkları bir demo CD, kısa öz geçmişleri, müzik tarzlarını anlatan ön yazı ve bir fotoğraf ile Akbank Caz Festivali/JAmZZ konu başlığını ekleyerek 22 Eylül 2012, Cumartesi gününe kadar Akbank Sanat/ Beyoğlu adresine ulaştırmaları gerekiyor.

Caz’ın Türkiye’de öncü isimlerinden İmer Demirer, caz vokalisti ve Ayten Alpman’ın kızı Ayşe Gencer, Duman grubu bateristi Cengiz Baysal, ünlü kontrbas sanatçısı Volkan Hürsever ve Türkiye’de cazın ustaları denince ilk akla gelen isimlerden piyanist Ali Perret’in aralarında yer aldığı yarışma jürisi tarafından 14 Ekim 2012, Pazar günü ön eleme gerçekleşecek. “En iyi performans”, “en iyi doğaçlama” ve “en iyi yorum” kategorilerinde dereceye giren yetenekli genç cazcılar, 22. Akbank Caz Festivali kapsamında 15 Ekim 2012, Pazartesi günü usta caz müzisyenleriyle beraber Babylon’da düzenlenecek özel Jam Session’da sahne alacaklar.

Haberin Devamı

Yarışmayı kazanan genç yetenekler, ayrıca Venedik Caz Festivali kapsamında gerçekleşecek olan atölye çalışmalarına katılarak, sekiz gün boyunca New York’taki New School for Jazz ve Contemporary Music Akademisi eğitmenlerinden teorik bilgiler, kulak eğitimi ve ritm gibi birçok alanda dersler alacaklar.

Ayrıntılı bilgi ve başvurular için:

Akbank Sanat

İstiklal Caddesi No: 8 34435 Beyoğlu/ İstanbul – Tel: 0212 252 35 00- 01

www.akbankcaz.com